Лечо з перцю, моркви, цибулі, помідорів і часнику на зиму
Лечо з перцю, моркви, цибулі, помідорів і часнику на зиму виходить неймовірно соковитим і ароматним. Апетитне частування можна подавати до столу в якості самостійної закуски або разом із гарячими стравами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський зелений – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Морква – 0,5 кг
- Помідори – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 120 гр.
- Оцет яблучний – 30 мл
- Перець чилі – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Паприка солодка мелена – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо приготування лечо з перцю, моркви, цибулі, помідорів і часнику на зиму з підготовки овочів. Подрібнюємо цибулю з часником і тушкуємо в сковороді з рослинним маслом до м’якості.
Крок 2. Доповнюємо овочі дрібною соломкою моркви. Можна додати подрібнений перець чилі (за бажанням). Перемішуємо.
Крок 3. Приєднуємо до овочів шматочки болгарського перцю. Продовжуємо тушкувати до м’якості овочів на середньому вогні.
Крок 4. Ошпарюємо помідори, остуджуємо їх і очищаємо від шкірки. Овоч подрібнюємо в блендері і отриману масу перелити в сковороду з овочами.
Крок 5. Доповнюємо заготівлю сіллю, цукром, спеціями і яблучним оцтом.
Крок 6. Перемішуємо частування і тушкуємо на невеликому вогні близько 40 хвилин.
Крок 7. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. У кожну банку вливаємо по ложці рослинного масла, яке попередньо кип’ятимо. Закриваємо кришками, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Лечо з перцю, моркви, цибулі, помідорів і часнику на зиму готово. Прибирайте на зберігання!