Покроковий рецепт приготування люля-кебаба з філе індички
На Кавказі для люля-кебаба використовують виключно м’ясо баранини. Однак, за своїм смаком можна використовувати для приготування фаршу будь-яке м’ясо. Є кілька тонкощів, які необхідно дотримувати таких випадках, про них ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Філе індички – 800 гр.
- Селера – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Морквина – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – для змазування форми
Процес приготування:
1. Філе індички дуже дрібно наріжте.
2. Овочі та зелень помийте і очистіть.
3. Перекладіть зелень, сельдерей і овочі в блендер, подрібнити до отримання однорідної маси.
4. Потім овочеву масу змішайте з фаршем, додати яйце, сіль і спеції.
5. З фаршу сформуйте довгі котлетки і нанизайте їх на шпажки. Деко застелити фольгою і змастіть рослинною олією. Викладіть заготовки на деко.
6. Запікайте люля-кебаб в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Готову страву злегка остудіть і подавайте на стіл з гарніром за своїм смаком.
Приємного апетиту!