Люля-кебаб в духовці – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування люля-кебаба з філе індички

На Кавказі для люля-кебаба використовують виключно м’ясо баранини. Однак, за своїм смаком можна використовувати для приготування фаршу будь-яке м’ясо. Є кілька тонкощів, які необхідно дотримувати таких випадках, про них ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе індички – 800 гр.
  • Селера – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – для змазування форми

Процес приготування:

1. Філе індички дуже дрібно наріжте.

2. Овочі та зелень помийте і очистіть.

3. Перекладіть зелень, сельдерей і овочі в блендер, подрібнити до отримання однорідної маси.

4. Потім овочеву масу змішайте з фаршем, додати яйце, сіль і спеції.

5. З фаршу сформуйте довгі котлетки і нанизайте їх на шпажки. Деко застелити фольгою і змастіть рослинною олією. Викладіть заготовки на деко.

6. Запікайте люля-кебаб в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Готову страву злегка остудіть і подавайте на стіл з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!