Люля-кебаб в духовці – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати смачний люля-кебаб в духовці без шпаг?

Люля-кебаб є дуже поширеною стравою. Але якщо трохи відступити від рецепту і приготувати його без використання шпажок, то це прискорить процес, але смак страви не постраждає.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Фарш яловичий – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Змішайте яловичий фарш з подрібнений цибулею.

2. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем, додайте зелень у фарш.

3. Посоліть і приправте за смаком, перемішайте фарш.

4. Вимішуйте фарш руками протягом 3-4 хвилин, поки він не стане пітним і однорідним.

5. Потім вологими руками сформуйте довгасті ковбаски. Деко змастіть рослинною олією, розкладіть на ньому заготовки.

6. Запікайте люля-кебаб в духовці при 190-200 градусах 40-60 хвилин. Подавайте блюдо в гарячому вигляді з маринованою цибулею і зеленню.

Приємного апетиту!