Як приготувати смачний люля-кебаб в духовці без шпаг?
Люля-кебаб є дуже поширеною стравою. Але якщо трохи відступити від рецепту і приготувати його без використання шпажок, то це прискорить процес, але смак страви не постраждає.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Фарш яловичий – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Змішайте яловичий фарш з подрібнений цибулею.
2. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем, додайте зелень у фарш.
3. Посоліть і приправте за смаком, перемішайте фарш.
4. Вимішуйте фарш руками протягом 3-4 хвилин, поки він не стане пітним і однорідним.
5. Потім вологими руками сформуйте довгасті ковбаски. Деко змастіть рослинною олією, розкладіть на ньому заготовки.
6. Запікайте люля-кебаб в духовці при 190-200 градусах 40-60 хвилин. Подавайте блюдо в гарячому вигляді з маринованою цибулею і зеленню.
Приємного апетиту!