Малосольні огірки гарячим розсолом – 6 рецептів хрумких огірків швидкого приготування з покроковими фото

Швидкі огірки гарячим способом з хріном

Швидкі огірки гарячим способом з хріном стануть відмінним освіжаючим компонентом для основних гарячих страв. Наприклад, для смаженої або відвареної картоплі. Проста, але дуже апетитна закуска миттєво зникає зі столу. Користуйтеся рецептом з задоволенням. Гарантую, всі, хто спробують частування, отримають задоволення від простої їжі.

Час готування – 24 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Огірки – 500 гр.
  • Корінь хрону – 0,5 шт.
  • Кріп – 3 шт.
  • Оцет 9% – 0,5 ч. л.
  • Перець запашний горошком – 1 шт.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. Зібравши за списком складові, приступаємо до цікавого процесу. Ополоснувши овочі від пилу та інших забруднень, обсушуємо на рушниках і видаляємо кінчики.

Крок 2. Звільнивши від верхнього шару часникові часточки і корінь хрону, споліскуємо укропные гілочки. Можна використовувати для аромату лаврушки і інші прянощі, а також вишневі або смородинові листочки. Крім кореня хрону можна взяти і листя.

Крок 3. Зеленці ділимо на сегменти. Спосіб нарізки можна використовувати будь-який. Різати необов’язково, якщо використовуємо корнішони. Для більш великих екземплярів час на засолку значно збільшиться.

Крок 4. У чисту суху посуд закидаємо запашистые спеції. Для засолювання великої кількості огірків використовуємо каструлю або іншу містку ємність, відповідно, збільшуючи пропорції.

Крок 5. Набиваємо ємність різаними або цілими огірочками, укладаючи якомога щільніше.

Крок 6. Переходимо до варінні заливки. Окріп солимо і сахарим, кладемо гвоздику. Кип’ятимо розсіл до розчинення кристалів. Вливаємо оцтову кислоту і відключаємо нагрівання. Замість оцту можна використовувати лимонку. Невелика кислинка не зашкодить і спрацює як консервант.

Крок 7. Заготівлю заливаємо злегка остигнула, але гарячою заливкою. Прикриваємо і залишаємо на столі.

Крок 8. Витримавши добу, сервіруємо і пробуємо огірочки. Перед подачею огірки можна охолодити. Для кращої просолення, огірки залишаємо в розсолі ще на добу, але вже в холодильнику. Головне – не перетримати. Приємного апетиту!