Малосольні огірки гарячим розсолом – 6 рецептів хрумких огірків швидкого приготування з покроковими фото

Малосольні огірки в гарячому розсолі з сіллю і цукром

Малосольні огірки в гарячому розсолі з сіллю і цукром готуються дуже просто. Набір спецій можна варіювати, спираючись на свої смакові уподобання. Засолювання займає не більше 12 годин. Раджу використовувати плоди дрібні або середнього розміру, щоб вони просолились рівномірно, і готувати, не втрачаючи часу, кілька порцій. Від пахучого частування не залишиться і сліду, все з’їдається моментально і дочиста.

Час готування – 12 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5-2 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль кам’яна – 2 ст. л.
  • Вода очищена – 1 л
  • Лист хрону – 1-2 шт.
  • Суцвіття кропу – 8-10 шт.
  • Лист смородини – 8 шт.
  • Лист дуба/вишні – 8 шт.
  • Естрагон – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Перець запашний горошком – 4 шт.
  • Гострий стручковий перець – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб переробити надлишки свіжих овочів і перетворити їх в апетитне частування, вимиті напередодні від піску і пилу плоди вимочуємо пару годин. Ця процедура дозволяє закуски не втратити свою соковиту і хрустку текстуру. Якщо немає часу, настійно рекомендую витримати хоча б півгодини. Від цього залежить успіх малосольною закуски.

Крок 2. Вимочені огірки обтираем насухо, кінчики зрізаємо з розсуд, споліскуємо листя і зелені спеції. Використовуємо естрагон (тархун), якщо є. Кількість і асортимент запашних трав кладемо на розсуд. Все, що знайдемо в городі. Чим різноманітніше, тим пахучіше і смачніше. Дубові листочки і хрін (корінь або лист) додаємо обов’язково, щоб зберегти щільність засолювання.

Крок 3. Листочки використовуємо різні і не забуваємо про суцвіття духмяного кропу. Спеції вибираємо самостійно, з ними можна експериментувати. А ось готуємо розсіл строго по рецептурі. Очищаємо часник, ріжемо на слайсы. Готуємо окріп для маринаду. Окріп солимо (тільки кам’яною сіллю!) і сахарим для балансу смаку, варимо, поки крупинки не розчиняться.

Крок 4. По містку каструлю або глибоку ємність складаємо огірочки, посипаємо листям, зеленню і часниковими слайсами, попередньо нарізаними на сегменти. Заповнюємо каструльку. Кладемо перець горошком і гострий (вичищаємо насіння за бажанням), лаврушку і гвоздику. Наливаємо гарячу заливку, але не окріп. Придавлюємо плоскою тарілкою і розміщуємо вантаж, плоди повинні потопати в заливці.

Крок 5. Витримуємо на столі від 8 до 12 годин залежно від сорту та розміру плодів. Приміром, корнишонам потрібно всього лише 6 годин. Щоб великі екземпляри швидше просолились, їх треба поділити на частини. Через годину дістаємо спочатку огірочки поменше і пробуємо. Тримаємо засолку в прохолоді, не витягуючи з розсолу, щоб плоди більші доходили до готовності. Охолоджені малосольні огірочки набагато смачніше. Приємного апетиту!