Малосольні огірки в банку – це проста і улюблена багатьма заготівля для домашнього або святкового столу. Готові огірки порадує вас яскравим смаком, приємним хрускотом і дивним ароматом. Для приготування в домашніх умовах використовувати перевірену кулінарну збірку з восьми швидких рецептів з часником і кропом з покроковими фото.
Хрусткі малосольні огірки в банку швидкого приготування
Хрусткі малосольні огірки в банку швидкого приготування – це універсальна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і апетитним виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.
Інгредієнти на
1 л.
- Огірок 5 шт.
- Часник 3 зуб.
- Кріп ½ пучка
- Вода 1 л
- Сіль 2 ст. л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний горошок 5 гр.
Процес приготування:
- Як швидко приготувати хрусткі малосольні огірки в банці з часником і кропом? Підготуємо необхідні продукти за списком.
- Ретельно промиваємо огірки під водою, зрізаємо хвостики.
- На дно банки викладаємо пластинки часнику і попередньо промитий пучок кропу.
- Виливаємо воду в каструлю. Доповнюємо її сіллю, спеціями і кип’ятимо протягом 5 хвилин.
- У банку викладаємо підготовлені огірки. Ставимо їх у вертикальному положенні.
- Заливаємо гарячим розсолом огірки. Залишаємо їх остигати і засаливаться при кімнатній температурі. Через два дні овочі поміняють колір і будуть повністю готові. Зберігайте їх у холодильнику.
- Хрусткі малосольні огірки в банку швидкого приготування готові!
Малосольні огірки з часником і кропом в банку
Малосольні огірки з часником і кропом в банку виходять дуже соковитими, цікавими за смаком і неймовірно смачні. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Часник – 3 зубчики.
- Парасольку кропу – за смаком.
- Вода – 2,5 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Лист смородини – за смаком.
- Лист хрону – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Огірки старанно промиваємо, після заливаємо холодною водою і залишаємо на дві години вимочуватися. Це зробить з більш хрусткими.
Крок 3. Часник очищаємо від лушпиння. Кріп і зелень промиваємо і крупно нарізаємо, щоб вони легко увійшли в банку, не займаючи багато місця.
Крок 4. На дно банки кладемо одну третю частину зелені і часнику. Щільно укладаємо огірки, доповнюємо кропом з листочками смородини, хрону. Знову доповідаємо банку огірками і залишками зелені.
Крок 5. Заливаємо вміст банки окропом, наполягаємо 10 хвилин. Зливаємо воду в каструлю, доповнюємо сіллю і кип’ятимо.
Крок 6. Заливаємо розсолом огірки, закрити капроновою кришкою і даємо повністю охолонути. Через добу частування буде вже готово. Після зберігаємо в прохолодному місці.
Крок 7. Малосольні огірки з часником і кропом в банку готові!
Малосольні огірки холодним розсолом в банку
Малосольні огірки холодним розсолом в банку – це апетитна закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 3 доби
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,6 кг
- Часник – 4 зубчики.
- Лист хрону – 3 шт.
- Парасольку кропу – 2 шт.
- Листя вишні – 10 шт.
- Зерна коріандру – 0,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
Для розсолу:
- Вода – 1 л
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо огірки вимочуємо в холодній воді, це зробить їх більш хрусткими. Після овочі промиваємо, зрізаємо хвостики.
Крок 2. У банку кладемо половину зелені, спецій і зубчиків часнику.
Крок 3. Викладаємо сюди огірки і закриваємо їх залишилася зеленню, спеціями.
Крок 4. Для розсолу з’єднуємо кип’ячену воду з сіллю і цукром. Розчиняємо сухі інгредієнти і даємо рідини охолонути.
Крок 5. Холодним розсолом заливаємо огірки зі спеціями. Прикриваємо кришкою і ставимо в глибоку миску на випадок витікання води в процесі бродіння.
Крок 6. Залишаємо заготовку на 1-3 доби. Спершу тримаємо при кімнатній температурі.
Крок 7. Коли огірки поміняють колір, переміщаємо заготовку в холодильник. Після закриваємо капроновою кришкою і зберігати в холодильник.
Крок 8. Малосольні огірки холодним розсолом в банку готові!
Швидкі малосольні огірки гарячим розсолом в банку
Швидкі малосольні огірки гарячим розсолом в банку порадують вас приємним хрускотом і апетитним ароматом. Таке частування можна подавати разом з гарячими гарнірами. Приготувати його на тривале зберігання зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Склад:
- Огірки – 500 гр.
- Вода – 500 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Петрушка – 5 гр.
- Кріп – 5 гр.
- Листя вишні – 30 гр.
- Часник – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Добре промиваємо зелень.
Крок 2. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді. Це зробить їх більш хрусткими.
Крок 3. На дно банки викладаємо половину зелені і очищених зубчиків часнику.
Крок 4. Промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики. Викладаємо продукт в банку з зеленню і часником.
Крок 5. Якщо хочете прискорити процес засолювання, то огірки попередньо можна проколоти зубочисткою.
Крок 6. Закриваємо огірки залишилася зеленню і часником.
Крок 7. Кип’ятимо воду і розмішуємо в ній сіль. Дуже заливаємо гарячим розсолом огірки.
Крок 8. Залишаємо заготовку на добу, після закриваємо капроновою кришкою і прибираємо в холодильник.
Крок 9. Швидкі малосольні огірки гарячим розсолом банку готові.
Малосольні огірки з гірчицею в банку
Малосольні огірки з гірчицею в банку – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарнірів і гарячих м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!
Час готування – 2 доби
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,5-2 кг
- Гірчиця суха – 1 ст. л.
- Часник – 1 головка.
- Петрушка – 4 гілки.
- Базилік – 2 гілки.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики.
Крок 2. Промиваємо банку. Складаємо сюди пластинки часнику і промиті гілочки петрушки.
Крок 3. Викладаємо базилік для аромату.
Крок 4. Кладемо в банку підготовлені огірки і засипаємо їх сухою гірчицею.
Крок 5. Для розсолу з’єднуємо воду з сіллю, горошинами перцю і лавровими листками. Кип’ятимо і повністю розчиняємо сухий продукт – сіль.
Крок 6. Заливаємо розсолом огірки. Даємо повністю охолонути і прибираємо в холодильник для соління на 1-2 доби. Після закриваємо капроновою кришкою.
Крок 7. Малосольні огірки з гірчицею в банку готові. Ставте на зберігання в холодильник або інше прохолодне місце.
Різані малосольні огірки в банку
Різані малосольні огірки в банку – ідеальна закуска для вашого домашнього обіду або святкового столу. Такий продукт можна подавати з м’ясними стравами та іншими гарячими стравами. Для приготування огірків на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 5 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 4 кг
- Сіль – 1/3 склянки
- Цукор – 1 склянка
- Перець чорний мелений – 10 гр.
- Оцет 9% – 1 склянка
- Часник – 10 зубчиків.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Петрушка – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо огірки. Попередньо їх можна вимочити в холодній воді. Так вони стануть ще більш хрусткими.
Крок 2. Промиті овочі розрізаємо на чотири поздовжні частини.
Крок 3. Викладаємо в глибоку ємність, заливаємо рослинним маслом.
Крок 4. Також вливаємо оцет.
Крок 5. Висипаємо склянку цукру.
Крок 6. Додаємо вказану кількість солі.
Крок 7. Доповнюємо чорним меленим перцем.
Крок 8. Очищаємо зубчики часнику, продавлюємо їх через прес і викладаємо до огірків.
Крок 9. Доповнюємо промитої подрібненою петрушкою.
Крок 10. Перемішуємо вміст і залишаємо на дві години.
Крок 11. Через зазначений час огірки пустять багато соку.
Крок 12. Розкладаємо їх по стерилізованим невеликим банкам. Рекомендуємо використовувати пів-літрову тару.
Крок 13. Рівномірно розливаємо по банках овочевий сік, який виділили огірки.
Крок 14. Прикриваємо банки кришками і ставимо їх у велику каструлю з рушником. Вливаємо воду по плечики банок. Ставимо на вогонь. Після кипіння води стерилізуємо 15 хвилин.
Крок 15. Акуратно дістаємо банки з окропу. Закочує їх, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 16. Різані малосольні огірки в банку готові! Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.
Малосольні огірки на мінеральній воді
Малосольні огірки на мінеральній воді виходять неймовірно хрусткими і смачними. Їх можна подавати разом з картопляним пюре або з м’ясними стравами. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту на тривале зберігання.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Вода мінеральна газована – 1 л
- Часник – 6 зуб./Стрілки часнику подрібнені – за смаком.
- Сіль – 2 ст. л.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Перець чорний запашний – 8 шт.
- Кріп – 4 гілки.
- М’ята – 10 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо огірки і зрізаємо з них кінчики. Попередньо овоч вимочуємо в холодній воді кілька годин. Це зробить продукт більш хрустким.
Крок 2. Підготуйте часник. Можна використовувати перекручені стрілки часнику з додаванням спецій або без. Також підійдуть звичайні зубчики часнику.
Крок 3. Стерилізуємо дві літрові банки. На дно викладаємо лаврове листя, горошини перцю, зелень, зубчики часнику або подрібнені часникові стрілки.
Крок 4. Викладаємо сюди огірки і доповнюємо їх сіллю.
Крок 5. Заливаємо мінеральною газованою водою.
Крок 6. Закриваємо заготовки кришкою і прибираємо в холодильник на добу. Засолювання завершена.
Крок 7. Малосольні огірки на мінеральній воді готові!
Малосольні огірки в банку холодним способом з кропом і часником
Малосольні огірки в банку холодним способом з кропом і часником – це цікава у виконанні заготівля для вашого домашнього столу. Продукт порадує своєю соковитістю і апетитним виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.
Час готування – 2 доби
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 7 шт.
- Вода – 440 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Кріп – 7 гр.
- Лист хрону – 3 шт.
- Часник – 3 зубчики.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики, так як можуть давати гіркоту.
Крок 2. Промиваємо і стерилізуємо літрову банку. На дно викладаємо очищені зубчики часнику і попередньо промиту зелень.
Крок 3. Щільно викладаємо в банку підготовлені огірки.
Крок 4. Засипаємо їх зазначеною кількістю солі.
Крок 5. Заливаємо холодною попередньо кип’яченою водою.
Крок 6. Закрити капроновою кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на дві доби. Після прибираємо в холодильник або холодний льох.
Крок 7. Малосольні огірки в банку холодним способом з кропом і часником повністю готові!