Малосольні огірки з часником і кропом в банку
Малосольні огірки з часником і кропом в банку виходять дуже соковитими, цікавими за смаком і неймовірно смачні. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Часник – 3 зубчики.
- Парасольку кропу – за смаком.
- Вода – 2,5 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Лист смородини – за смаком.
- Лист хрону – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Огірки старанно промиваємо, після заливаємо холодною водою і залишаємо на дві години вимочуватися. Це зробить з більш хрусткими.
Крок 3. Часник очищаємо від лушпиння. Кріп і зелень промиваємо і крупно нарізаємо, щоб вони легко увійшли в банку, не займаючи багато місця.
Крок 4. На дно банки кладемо одну третю частину зелені і часнику. Щільно укладаємо огірки, доповнюємо кропом з листочками смородини, хрону. Знову доповідаємо банку огірками і залишками зелені.
Крок 5. Заливаємо вміст банки окропом, наполягаємо 10 хвилин. Зливаємо воду в каструлю, доповнюємо сіллю і кип’ятимо.
Крок 6. Заливаємо розсолом огірки, закрити капроновою кришкою і даємо повністю охолонути. Через добу частування буде вже готово. Після зберігаємо в прохолодному місці.
Крок 7. Малосольні огірки з часником і кропом в банку готові!