Покроковий рецепт повітряного лепешняку на молоці з яблуками
Гідна варіація лепешняку. Яблука роблять пиріг більш соковитим, ароматним, текстурним і в цілому більш цікавим. Тим, хто не любить просту випічку з монотонного тіста, такий манник точно сподобається. При все при цьому процес готування абсолютно нескладний. Дотримуйтесь зазначених етапів приготування, і пиріг вийде повітряним і дуже смачним.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:25 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Молоко – 250 мл
 - Крупа манна – 250 гр.
 - Борошно – 3 ст. л.
 - Цукор-пісок – 100 гр.
 - Яйця – 2 шт.
 - Масло вершкове – 100 гр.
 - Розпушувач – 1,5 ч. л.
 - Сіль – щіпка.
 - Ванільний цукор – 1 пакетик.
 - Яблука – 2 шт. середнього розміру.
 - Масло – для змазування.
 
Процес приготування:
1. Манну крупу висипаємо в миску і заливаємо зазначеною кількістю молока. Перемішуємо і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин для набухання.
2. В окрему миску кладемо розм’якшене вершкове масло і цукровий пісок. Розтираємо все разом віночком або лопаткою, поки не вийде відносно однорідна маса.
3. Додаємо яйця і продовжуємо розтирати до повного змішування.
4. Додаємо в яєчно-масляну масу дрібку солі, ванільний цукор і розпушувач. Ретельно перемішуємо.
5. Додаємо розм’якшену манку з молоком, додаємо борошно і знову перемішуємо.
6. Яблука промиваємо, обсушуємо і очищаємо від шкірки. Розрізаємо плоди на четвертинки і вирізаємо насінну коробочку. Підготовлену м’якоть ріжемо тонкими скибочками. Змішуємо тісто з нарізаними яблуками.
7. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Приготоване тісто з яблуками викладаємо у змащену маслом форму для випічки. Якщо форма силіконова, то змащувати її нічим не потрібно. Поверхня лепешняку можна прикрасити тонкими часточками яблук, укладеними у формі віяла. Ставимо форму з тестом на середній рівень і випікаємо манник протягом сорока п’яти-п’ятдесяти хвилин. На поверхні повинна оформитися золотава скоринка.
8. Готовий манник дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути. Витягаємо пиріг з форми і повністю охолодити. Перед подачею прикрашаємо поверхню просіяного цукровою пудрою.
Приємного апетиту!












