Ажурні заварні млинці на 1 літр молока
Велика кількість млинців виходить по простому заварному рецептом на 1 літр молока. Готовий продукт виходить тонким і з яскравим ажурним візерунком. Беріть на замітку для вашого сімейного сніданку.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 10
Склад:
- Борошно – 400 гр.
- Молоко – 1 л
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Спершу просіваємо борошно кілька разів до розбивання всіх грудочок.
2. Розмішуємо сухий продукт з сіллю і цукром. Робимо в масі поглиблення і розбиваємо у нього куряче яйце.
3. Вливаємо молоко і рослинне масло. Збиваємо блендером до однорідності. Додаємо склянку окропу і гарненько розмішуємо.
4. У розігріту й обмащений вершковим маслом сковороду порційно додаємо рідкувате тісто.
5. Смажимо кожен млинець до яскравого рум’яного візерунка. Перевертаємо за допомогою лопатки.
6. Викладаємо гарячий продукт на тарілку, за смаком обмазуємо вершковим маслом і подаємо до столу!