Домашні мочені яблука з житнім борошном
Приготування мочених яблук – процес хоч і простий, але достатньо довгий, проте активної участі не вимагає. Зате взимку такі яблука будуть радувати всю родину своїм ніжним кисло-солодким смаком.
Час готування: 10 діб.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Яблука – 15 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л
- Сіль – ½ ч. л.
- Борошно житнє – 2 ст. л.
- Листя малини – 10 шт.
- Листя вишні – 10 шт.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Крок 1. На дно простерилізованих банок викладаємо листя малини та вишні.
Крок 2. Далі кладемо перший шар яблук.
Крок 3. Посипаємо яблука житнім борошном.
Крок 4. Знову викладаємо шар яблук і посипаємо його борошном.
Крок 5. Таким способом заповнюємо всю банку, зверху знову кладемо листя вишні і малини.
Крок 6. У воду додаємо цукор і сіль, доводимо її до кипіння і охолодити до теплого стану. Заливаємо рідина в банку.
Крок 7. Прикриваємо банку кришкою і ставимо на 10 днів у тепле місце. Після цього прибираємо яблука на місяць у прохолоду. Приємного апетиту!