Мочені яблука – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Домашні мочені яблука з житнім борошном

Приготування мочених яблук – процес хоч і простий, але достатньо довгий, проте активної участі не вимагає. Зате взимку такі яблука будуть радувати всю родину своїм ніжним кисло-солодким смаком.

Час готування: 10 діб.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Яблука – 15 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Борошно житнє – 2 ст. л.
  • Листя малини – 10 шт.
  • Листя вишні – 10 шт.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. На дно простерилізованих банок викладаємо листя малини та вишні.

Крок 2. Далі кладемо перший шар яблук.

Крок 3. Посипаємо яблука житнім борошном.

Крок 4. Знову викладаємо шар яблук і посипаємо його борошном.

Крок 5. Таким способом заповнюємо всю банку, зверху знову кладемо листя вишні і малини.

Крок 6. У воду додаємо цукор і сіль, доводимо її до кипіння і охолодити до теплого стану. Заливаємо рідина в банку.

Крок 7. Прикриваємо банку кришкою і ставимо на 10 днів у тепле місце. Після цього прибираємо яблука на місяць у прохолоду. Приємного апетиту!