Мойва, запечена в тісті в духовці
Коли не знаєте чим урізноманітнити звичний сімейний раціон – однозначно готуємо мойву в тесті, запечений у духовій шафі. Таке блюдо можна подавати до столу як в якості закуски, так і в якості основного блюда, поєднуючи зі свіжими овочами і соусами.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Мойва – 7 шт.
- Тісто листкове дріжджове – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розтануло розкачуємо тісто в тонкий пласт і нарізаємо смужками, шириною трохи менше сантиметра.
Крок 2. Мойву ретельно промиваємо і насухо витираємо паперовими серветками. Присипаємо сіллю і перемішуємо.
Крок 3. Починаючи з голови, обмотуємо кожну рибку смужкою тіста внапуск. Перекладаємо заготовки на пергаментний папір і змащуємо збитим яйцем.
Крок 4. Випікаємо мойву в тесті протягом півгодини при 180 градусах, поки тісто не придбає красивий золотистий колір.
Крок 5. Готову страву злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!