Мойва в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Мойва, запечена в тісті в духовці

Коли не знаєте чим урізноманітнити звичний сімейний раціон – однозначно готуємо мойву в тесті, запечений у духовій шафі. Таке блюдо можна подавати до столу як в якості закуски, так і в якості основного блюда, поєднуючи зі свіжими овочами і соусами.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Мойва – 7 шт.
  • Тісто листкове дріжджове – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розтануло розкачуємо тісто в тонкий пласт і нарізаємо смужками, шириною трохи менше сантиметра.

Крок 2. Мойву ретельно промиваємо і насухо витираємо паперовими серветками. Присипаємо сіллю і перемішуємо.

Крок 3. Починаючи з голови, обмотуємо кожну рибку смужкою тіста внапуск. Перекладаємо заготовки на пергаментний папір і змащуємо збитим яйцем.

Крок 4. Випікаємо мойву в тесті протягом півгодини при 180 градусах, поки тісто не придбає красивий золотистий колір.

Крок 5. Готову страву злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!