Як приготувати мойву у фользі в духовці?
Готування мойви – це зовсім нехитрий процес, з яким впорається абсолютно кожен, однак, пересушити цю рибку можна дуже просто, всього лише перетримавши її на сковороді або в духовці на кілька хвилин довше покладеного. Щоб позбавитися від цієї проблеми – запікаємо мойву у фользі.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Мойва – 700 гр.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль – 3-4 щіпки.
- Лист лавра – 1-2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу попередньо виймаємо з морозильної камери, після повної розморожування обполіскуємо водою і даємо трохи часу повністю обсохнути.
Крок 2. Форму для запікання або деко застеляємо фольгою і перекладаємо мойву, присипаємо сумішшю з солі і перцю, поливаємо соком цитруса. Додаємо пару листочків лавра.
Крок 3. Накриваємо компоненти фольгою і відправляємо в духовку при 200 градусах на 25-30 хвилин. У випадку якщо ви хочете, щоб рибка мала корочку – надрізаємо фольгу приблизно за 7 хвилин до готовності.
Крок 4. Хрустку мойву розкладаємо по порційних тарілках.
Крок 5. І приступаємо до трапези. Приємного апетиту!