Мойва в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати мойву у фользі в духовці?

Готування мойви – це зовсім нехитрий процес, з яким впорається абсолютно кожен, однак, пересушити цю рибку можна дуже просто, всього лише перетримавши її на сковороді або в духовці на кілька хвилин довше покладеного. Щоб позбавитися від цієї проблеми – запікаємо мойву у фользі.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Мойва – 700 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – 3-4 щіпки.
  • Лист лавра – 1-2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу попередньо виймаємо з морозильної камери, після повної розморожування обполіскуємо водою і даємо трохи часу повністю обсохнути.

Крок 2. Форму для запікання або деко застеляємо фольгою і перекладаємо мойву, присипаємо сумішшю з солі і перцю, поливаємо соком цитруса. Додаємо пару листочків лавра.

Крок 3. Накриваємо компоненти фольгою і відправляємо в духовку при 200 градусах на 25-30 хвилин. У випадку якщо ви хочете, щоб рибка мала корочку – надрізаємо фольгу приблизно за 7 хвилин до готовності.

Крок 4. Хрустку мойву розкладаємо по порційних тарілках.

Крок 5. І приступаємо до трапези. Приємного апетиту!