Морквяний торт з ніжним сирним кремом та густий карамеллю
Яскравий за смаком морквяний торт можна приготувати з ніжним кремом і густий карамеллю. Десерт можна подавати до святкового столу. Оцініть оригінальний рецепт для вашого чаювання.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 150 гр.
- Борошно – 4 ст. л.
- Апельсин – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Масло рослинне – 180 мл
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
- Імбир мелений – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- Сир вершковий – 400 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Вершки – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Ванілін – 0,5 ч. л.
- Сік лимона – 1 ч. л.
Для карамелі:
- Цукор – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вершки жирні – 100 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі інгредієнти за списком. Відміряємо потрібно кількість. Моркву заздалегідь подрібнюємо або натираємо на дрібній тертці. Знімаємо цедру з апельсина.
2. Цедру апельсина розтираємо з цукром до однорідності.
3. Додаємо в продукт курячі яйця і рослинне масло. Збиваємо.
4. Сюди ж додаємо терту моркву, борошно, розпушувач, корицю та імбир. Знову вимішуємо.
5. Викладаємо тісто у форму для випікання. Готуємо 35 хвилин при температурі 180 градусів. Після остуджуємо бісквіт.
6. В цей час можна приготувати густий крем. Відміряємо потрібну кількість продуктів.
7. З’єднуємо вершковий сир з цукром і крохмалем. Збиваємо до однорідної пишної маси.
8. До маси додаємо вершки, ванілін і сік лимона. Збиваємо ще 1-2 хвилини.
9. Рясно обмазуємо морквяну основу густим кремом.
10. Для карамелі знадобиться вершкове масло, жирні вершки, цукор і сіль.
11. У сотейнику варимо вершки з цукром і сіллю на слабкому вогні до густоти. Тут же розтоплюємо вершкове масло. Розмішуємо карамель і повністю її остуджуємо.
12. Поливаємо торт постигла карамеллю, прикрашаємо його на свій розсуд і подаємо до столу. Приємного апетиту!