Морквяний торт класичний – 11 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Морквяний торт з ніжним сирним кремом та густий карамеллю

Яскравий за смаком морквяний торт можна приготувати з ніжним кремом і густий карамеллю. Десерт можна подавати до святкового столу. Оцініть оригінальний рецепт для вашого чаювання.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 150 гр.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Масло рослинне – 180 мл
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Імбир мелений – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

  • Сир вершковий – 400 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Вершки – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Ванілін – 0,5 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.

Для карамелі:

  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вершки жирні – 100 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі інгредієнти за списком. Відміряємо потрібно кількість. Моркву заздалегідь подрібнюємо або натираємо на дрібній тертці. Знімаємо цедру з апельсина.

2. Цедру апельсина розтираємо з цукром до однорідності.

3. Додаємо в продукт курячі яйця і рослинне масло. Збиваємо.

4. Сюди ж додаємо терту моркву, борошно, розпушувач, корицю та імбир. Знову вимішуємо.

5. Викладаємо тісто у форму для випікання. Готуємо 35 хвилин при температурі 180 градусів. Після остуджуємо бісквіт.

6. В цей час можна приготувати густий крем. Відміряємо потрібну кількість продуктів.

7. З’єднуємо вершковий сир з цукром і крохмалем. Збиваємо до однорідної пишної маси.

8. До маси додаємо вершки, ванілін і сік лимона. Збиваємо ще 1-2 хвилини.

9. Рясно обмазуємо морквяну основу густим кремом.

10. Для карамелі знадобиться вершкове масло, жирні вершки, цукор і сіль.

11. У сотейнику варимо вершки з цукром і сіллю на слабкому вогні до густоти. Тут же розтоплюємо вершкове масло. Розмішуємо карамель і повністю її остуджуємо.

12. Поливаємо торт постигла карамеллю, прикрашаємо його на свій розсуд і подаємо до столу. Приємного апетиту!