Мясо по-французьки з свинини з сиром і грибами в духовці – 5 рецептів з помідорами, картоплею, цибулею з покроковими фото

Соковите м’ясо по-французьки з свинини з сиром, грибами і картоплею

Одне з найкращих поєднань – це м’ясо і картопля. Незвичайний рецепт м’яса по-французьки на цибулевої підкладці, яка запікається під картоплею. Три види сиру надають страві особливу пікантність. Свинина в рецепті без кісток з невеликими прошарками жиру.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Час приготування: 60 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Сир чеддер – 50 гр.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Сир моцарелла – 50 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Картопля – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Свинину наріжте на тонкі шматочки.

2. Потім відбийте м’ясо і додайте перець, сіль за смаком. Відбивайте м’ясо не сильно, воно має зберегти свою цілісність. Спеції втріть руками в м’ясо і додайте столову ложку майонезу.

3. Поки свинина просочується спеціями, приступайте до картоплі. Почистіть, помийте і поріжте її на дуже тонкі шматочки. Можна зробити це за допомогою овочечистки або спеціальної терки для овочів. Шматочки повинні буквально просвічуватися, щоб картопля добре пропеклась.

4. У просушену від вологи картоплю додайте перець, мускатний горіх, сушений часник і сіль. Добре перемішайте руками. Також на цьому етапі в картоплю додайте столову ложку майонезу.

5. Почистіть від плівки і печериці наріжте тонкими пластинками.

6. Натріть і змішайте три види сиру. Ви можете використовувати і один вид сиру, але бажано твердих сортів.

7. Наріжте кільцями цибулю і розкладіть на дно форми. Намагайтеся, щоб кільця теж були тонкими.

8. Потім викладайте шарами м’ясо і зверху на м’ясо – шар картоплі.

9. На картоплю покладіть шар грибів.

10. Розкладіть натертий сир. Приблизно 1/3 частину сиру залиште. Зверху тонкими смугами додайте майонез. Поставте форму з м’ясом в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте приблизно одну годину. Час готування залежить від духовки і форми, в якій ви запікаєте. Готовність перевірте по картоплі: вона повинна стати м’якою.

11. Дістаньте практично готову страву, щоб викласти зверху залишився сир. Поставте блюдо назад в духовку ще на 5-10 хвилин. У підсумку виходить м’яка сирна скоринка. А сири різного кольору дають цікавий ефект при запіканні. Смачне і ароматне блюдо стане справжньою окрасою столу. Приємного апетиту!