Соковите м’ясо по-французьки з свинини з сиром, грибами і картоплею
Одне з найкращих поєднань – це м’ясо і картопля. Незвичайний рецепт м’яса по-французьки на цибулевої підкладці, яка запікається під картоплею. Три види сиру надають страві особливу пікантність. Свинина в рецепті без кісток з невеликими прошарками жиру.
Час приготування: 1 година 20 хв.
Час приготування: 60 хв
Порцій – 4.
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Сир чеддер – 50 гр.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Сир моцарелла – 50 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Картопля – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Мускатний горіх мелений – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Свинину наріжте на тонкі шматочки.
2. Потім відбийте м’ясо і додайте перець, сіль за смаком. Відбивайте м’ясо не сильно, воно має зберегти свою цілісність. Спеції втріть руками в м’ясо і додайте столову ложку майонезу.
3. Поки свинина просочується спеціями, приступайте до картоплі. Почистіть, помийте і поріжте її на дуже тонкі шматочки. Можна зробити це за допомогою овочечистки або спеціальної терки для овочів. Шматочки повинні буквально просвічуватися, щоб картопля добре пропеклась.
4. У просушену від вологи картоплю додайте перець, мускатний горіх, сушений часник і сіль. Добре перемішайте руками. Також на цьому етапі в картоплю додайте столову ложку майонезу.
5. Почистіть від плівки і печериці наріжте тонкими пластинками.
6. Натріть і змішайте три види сиру. Ви можете використовувати і один вид сиру, але бажано твердих сортів.
7. Наріжте кільцями цибулю і розкладіть на дно форми. Намагайтеся, щоб кільця теж були тонкими.
8. Потім викладайте шарами м’ясо і зверху на м’ясо – шар картоплі.
9. На картоплю покладіть шар грибів.
10. Розкладіть натертий сир. Приблизно 1/3 частину сиру залиште. Зверху тонкими смугами додайте майонез. Поставте форму з м’ясом в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте приблизно одну годину. Час готування залежить від духовки і форми, в якій ви запікаєте. Готовність перевірте по картоплі: вона повинна стати м’якою.
11. Дістаньте практично готову страву, щоб викласти зверху залишився сир. Поставте блюдо назад в духовку ще на 5-10 хвилин. У підсумку виходить м’яка сирна скоринка. А сири різного кольору дають цікавий ефект при запіканні. Смачне і ароматне блюдо стане справжньою окрасою столу. Приємного апетиту!