Ніжна і м’яка свинина по-французьки з сиром, грибами і сметаною
Сметана створює вершкову прошарок між соковитим, ніжним м’ясом і запеченою скоринкою сиру з грибами. Для пікантності можна додати часник.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 45 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Свинина – 900 гр.
- Сир – 300 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Свинину порізати на шматочки приблизно 1.5 см завтовшки. Відбийте м’ясо. Зручно робити це через харчову плівку або пакет, тоді цілісність волокон м’яса зберігається краще.
2. Додайте до м’яса спеції, сіль і добре натріть кожен шматочок. Сюди ж додайте подрібнений зубок часнику. Потім додайте сметану. Сметану краще брати високої жирності, не менше 20%. Густа жирна сметана добре обволікає. Менший відсоток жирності – і сметана буде занадто рідкою. Залиште м’ясо в сметані і спеціях на 1 годину в холодильнику.
3. Поки м’ясо маринується, займіться овочами. Почистіть цибулю і печериці. Печериці нарізуйте скибочками, цибулю дрібними кубиками.
4. Розігріту сковорідку змастіть рослинною олією. Відправте туди цибулю і гриби. Обсмажте на середньому вогні до випаровування виступив соку. Лук повинен стати прозорим.
5. Застеліть деко фольгою і розкладіть на ньому м’ясо в сметанному маринаді.
6. Розкладіть поверх м’яса цибулю з грибами і додайте трохи зелені за смаком.
7. Натріть сир на тертці і розподіліть його по всьому м’яса. Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів. Поставте деко з м’ясом в духовку. Блюдо випікається 45-50 хвилин. Приємного апетиту!