Мясо по-французьки з свинини з сиром і грибами в духовці – 5 рецептів з помідорами, картоплею, цибулею з покроковими фото

Ніжна і м’яка свинина по-французьки з сиром, грибами і сметаною

Сметана створює вершкову прошарок між соковитим, ніжним м’ясом і запеченою скоринкою сиру з грибами. Для пікантності можна додати часник.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 45 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Свинина – 900 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Свинину порізати на шматочки приблизно 1.5 см завтовшки. Відбийте м’ясо. Зручно робити це через харчову плівку або пакет, тоді цілісність волокон м’яса зберігається краще.

2. Додайте до м’яса спеції, сіль і добре натріть кожен шматочок. Сюди ж додайте подрібнений зубок часнику. Потім додайте сметану. Сметану краще брати високої жирності, не менше 20%. Густа жирна сметана добре обволікає. Менший відсоток жирності – і сметана буде занадто рідкою. Залиште м’ясо в сметані і спеціях на 1 годину в холодильнику.

3. Поки м’ясо маринується, займіться овочами. Почистіть цибулю і печериці. Печериці нарізуйте скибочками, цибулю дрібними кубиками.

4. Розігріту сковорідку змастіть рослинною олією. Відправте туди цибулю і гриби. Обсмажте на середньому вогні до випаровування виступив соку. Лук повинен стати прозорим.

5. Застеліть деко фольгою і розкладіть на ньому м’ясо в сметанному маринаді.

6. Розкладіть поверх м’яса цибулю з грибами і додайте трохи зелені за смаком.

7. Натріть сир на тертці і розподіліть його по всьому м’яса. Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів. Поставте деко з м’ясом в духовку. Блюдо випікається 45-50 хвилин. Приємного апетиту!