Минтай в духовці з рисом, морквою і цибулею
Повноцінне апетитне обідню страву можна легко приготувати в духовці всього за сорок хвилин. Для цього не потрібно володіти особливими кулінарними навичками, потрібно лише дотримуватися рекомендації, описані в рецепті нижче. Не проходьте повз цього простого рецепту!
Інгредієнти:
- Філе минтая – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Томат – 1 шт.
- Часник свіжий – 2-3 зубчики
- Рис пропарений – 1,5 склянки
- Вода питна – 0,7 л.
- Масло рослинне – для смаження
- Майонез – 50 мл
- Сіль і спеції – за смаком
Процес приготування:
1. Для початку підготуйте всі необхідні для приготування риби з рисом інгредієнти.
2. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте за допомогою гострого ножа. Опустіть цибулю в сковороду з розігрітим маслом і обсмажуйте його до прозорості.
3. Потім додайте в сковороду з цибулею, подрібнену, очищену моркву і обсмажуйте інгредієнти разом до тих пір, поки морква не стане м’якою.
4. В наступну чергу додайте в сковороду з коренеплодами промиті і подрібнені перець і томат. Нарізати овочі краще невеликими кубиками, попередньо очистивши їх.
5. Далі додайте в сковороду ретельно промитий рис і додайте трохи води, буквально на палець заввишки. Тушкуйте все разом до тих пір, поки не випарується вода.
6. Філе минтая наріжте маленькими кубиками і обсмажте в олії на окремій сковороді. Обсмажуйте рибку буквально хвилин сім, не більше.
7. В об’ємну форму для запікання викладіть суміш овочів і рису, розподіливши його рівним шаром.
8. Потім покладіть обсмажені шматочки минтая, рівномірно розподіливши його по поверхні овочів з рисом.
9. В окремій ємності ретельно перемішайте воду з майонезом і спеціями, після чого влийте заправку в форму з стравою. Після цього поставте форму з рибою, рисом і овочами в духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на півгодини-сорок хвилин.
10. Готову страву подавайте гарячим, попередньо розподіливши його по порціях.