Минтай в духовці з морквою і цибулею – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Минтай в духовці з рисом, морквою і цибулею

Повноцінне апетитне обідню страву можна легко приготувати в духовці всього за сорок хвилин. Для цього не потрібно володіти особливими кулінарними навичками, потрібно лише дотримуватися рекомендації, описані в рецепті нижче. Не проходьте повз цього простого рецепту!

Інгредієнти:

  • Філе минтая – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Часник свіжий – 2-3 зубчики
  • Рис пропарений – 1,5 склянки
  • Вода питна – 0,7 л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Майонез – 50 мл
  • Сіль і спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Для початку підготуйте всі необхідні для приготування риби з рисом інгредієнти.

2. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте за допомогою гострого ножа. Опустіть цибулю в сковороду з розігрітим маслом і обсмажуйте його до прозорості.

3. Потім додайте в сковороду з цибулею, подрібнену, очищену моркву і обсмажуйте інгредієнти разом до тих пір, поки морква не стане м’якою.

4. В наступну чергу додайте в сковороду з коренеплодами промиті і подрібнені перець і томат. Нарізати овочі краще невеликими кубиками, попередньо очистивши їх.

5. Далі додайте в сковороду ретельно промитий рис і додайте трохи води, буквально на палець заввишки. Тушкуйте все разом до тих пір, поки не випарується вода.

6. Філе минтая наріжте маленькими кубиками і обсмажте в олії на окремій сковороді. Обсмажуйте рибку буквально хвилин сім, не більше.

7. В об’ємну форму для запікання викладіть суміш овочів і рису, розподіливши його рівним шаром.

8. Потім покладіть обсмажені шматочки минтая, рівномірно розподіливши його по поверхні овочів з рисом.

9. В окремій ємності ретельно перемішайте воду з майонезом і спеціями, після чого влийте заправку в форму з стравою. Після цього поставте форму з рибою, рисом і овочами в духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на півгодини-сорок хвилин.

10. Готову страву подавайте гарячим, попередньо розподіливши його по порціях.