Нерка в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Нерка, запечена цілком

Нерка, запечена цілком, буде у вас шикарним і ефектним стравою для будь-якого святкового столу, а вибирається саме цей різновид червоної риби, як сама екологічна, та й дуже смачна. У цьому рецепті запікаємо тушку нерки в фользі, на «подушці» з великого набору прянощів і доповнимо карамелізованою лимоном.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Нерка потрошена з головою – 1.5 кг
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Лимон невеликий – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Розмарин – 3 гілочки.
  • Чебрець – 3 гілочки.
  • Базилік – 3 гілочки.
  • Шавлія – 3 гілочки.
  • Петрушка – 3 гілочки.
  • Часник – 1 головка.
  • Цедра лайма – 1 шт.
  • Бадьян – 3 зірочки.
  • Сіль морська – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви. Зелень краще взяти свіжу, але можна замінити і сушеної.

Крок 2. Тушку нерки очистити від залишків луски, видалити плавники і промити рибу холодною водою. Потім на обох сторонах тушки зробити кілька неглибоких косих надрізів, щоб нерка запеклася рівномірно.

Крок 3. Деко застелити великим шматком фольги. На фольгу викласти набір пряних трав, цедру лайма і розділену на зубки головку часнику. Трави посипати сіллю з чорним перцем, зверху укласти їх підготовлену тушу нерки і посипати його сіллю з перцем.

Крок 4. Лимони промити, нарізати товстими кружальцями, посипати сіллю з перцем і обсмажити на розігрітому оливковому маслі до карамелізованою скоринки з обох сторін. Потім ці гуртки укласти всередину тушки і кілька штук покласти зверху. На лимон покласти зірочки бадьяна.

Крок 5. Духовку включити на 190°С. Фольгу навколо нерки загорнути, залишивши зверху вільний простір для збереження ароматної пари. Запекти нерку протягом 30-40 хвилин.

Крок 6. Нерку, запечену в духовці акуратно перекласти на велике блюдо і сервірувати до столу. До цієї страви можна подати спеціальні соуси, які готують за іншими рецептами, але це за бажанням. Приємного апетиту!