Соковитий стейк нерки в духовці
Соковитий стейк нерки в духовці готується дуже швидко і це смачне блюдо можна приготувати не тільки для правильного харчування, але і прикрасити їм святковий стіл. Стейки нерки можна взяти готові, але краще зробити своїми руками з цілої тушки. У цьому рецепті стейки готуємо найпростішим способом, щоб залишилися натуральними аромат і смак нерки.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Нерка середня – 1 шт.
- Лимон – 1шт.
- Майонез – за смаком.
- Кріп зелений – за смаком.
- Твердий сир – за смаком.
- Приправа для риби – на смак.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заморожену тушку (в цьому рецепті тушка вже оброблена) розморозити на нижній полиці холодильника. Підготувати інші інгредієнти для запікання стейків в кількості по своєму смаку.
Крок 2. Розморожену тушку нерки очистити від луски, що дуже просто, видалити внутрішню плівку і тушку добре промити під проточною водою.
Крок 3. Потім тушку нерки розрізати на стейки товщиною до 2 см, і перекласти їх на плоске блюдо.
Крок 4. Стейки нерки посипати сіллю за своїм смаком з обох сторін.
Крок 5. Полити їх соком лимона і посипати дрібно подрібненим кропом. Стейки перемішати і залишити для маринування мінімум на 15 хвилин.
Крок 6. Деко застелити пергаментним папером. На нього укласти замариновані стейки нерки і частина їх покрити подрібненим і змішаною з майонезом твердим сиром (це для любителів сирної скоринки).
Крок 7. Духовку включити на 180 градусів. Запекти стейки протягом 15-20 хвилин до розплавлення сиру.
Крок 8. Приготовані в духовці соковиті стейки нерки розкласти по тарілках, доповнити овочами і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!