Нерка в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Соковитий стейк нерки в духовці

Соковитий стейк нерки в духовці готується дуже швидко і це смачне блюдо можна приготувати не тільки для правильного харчування, але і прикрасити їм святковий стіл. Стейки нерки можна взяти готові, але краще зробити своїми руками з цілої тушки. У цьому рецепті стейки готуємо найпростішим способом, щоб залишилися натуральними аромат і смак нерки.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Нерка середня – 1 шт.
  • Лимон – 1шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Кріп зелений – за смаком.
  • Твердий сир – за смаком.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожену тушку (в цьому рецепті тушка вже оброблена) розморозити на нижній полиці холодильника. Підготувати інші інгредієнти для запікання стейків в кількості по своєму смаку.

Крок 2. Розморожену тушку нерки очистити від луски, що дуже просто, видалити внутрішню плівку і тушку добре промити під проточною водою.

Крок 3. Потім тушку нерки розрізати на стейки товщиною до 2 см, і перекласти їх на плоске блюдо.

Крок 4. Стейки нерки посипати сіллю за своїм смаком з обох сторін.

Крок 5. Полити їх соком лимона і посипати дрібно подрібненим кропом. Стейки перемішати і залишити для маринування мінімум на 15 хвилин.

Крок 6. Деко застелити пергаментним папером. На нього укласти замариновані стейки нерки і частина їх покрити подрібненим і змішаною з майонезом твердим сиром (це для любителів сирної скоринки).

Крок 7. Духовку включити на 180 градусів. Запекти стейки протягом 15-20 хвилин до розплавлення сиру.

Крок 8. Приготовані в духовці соковиті стейки нерки розкласти по тарілках, доповнити овочами і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!