Нерка в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Нерка з картоплею в духовці

Ніжне м’ясо нерки відмінно поєднується з картоплею і запечена з них риба буде у вас смачним і корисним вечерею. Час готування картоплі і нерки різний, тому в цьому рецепті готуємо картопляне пюре і на ньому запікаємо стейки нерки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Стейки нерки – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Масло топлене – 3 ст. л.
  • Приправа для риби – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Стейки нерки очистіть від луски, промити холодною водою і всю вологу приберіть серветкою.

Крок 2. Потім стейки рясно полийте лимонним соком і з обох сторін натріть сумішшю солі з рибної приправою і чорним перцем. Залиште нерку на деякий час для маринування.

Крок 3. Картоплю почистіть, промийте, розріжте на чвертки і відваріть протягом 10 хвилин. Сіль поки не додавайте.

Крок 4. Зварену картоплю відцідіть, додайте шматочок топленого масла і будь-яким способом пюрируйте.

Крок 5. Форму для запікання або на деко змастіть маслом і на нього рівним шаром викладіть картопляне пюре.

Крок 6. Увімкніть Духовку на 220°С. Картопляне пюре зверху посипте сіллю і тієї ж приправою, що і для нерки. Запечіть пюре протягом 20 хвилин до золотистої скоринки на поверхні.

Крок 7. Поверх запеченого пюре розкладіть замариновані стейки нерки. На кожен стейк покладіть по кубику вершкового масла. Зменшіть нагрів духовки до 180° і запечіть нерку з картопляним пюре протягом 20 хвилин.

Крок 8. Приготовану в духовці нерку з картоплею розкладіть по тарілках, декоруйте нарізкою зелені, і страва сервіруйте до вечері гарячим. Приємного апетиту!