Нерка у вершковому соусі в духовці
Нерка у вершковому соусі в духовці є класичним варіантом запікання цієї, так і будь-якої червоної риби. Делікатесне Блюдо і добре доповнить святковий стіл, а готується вона просто, швидко і з невеликим набором інгредієнтів. У цьому рецепті беремо оброблену на філе нерку, але можна запікати і стейками з цілої тушки, а вершковий соус доповнимо приправами, зеленню і гірчицею.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Філе нерки – 800 гр.
- Вершки 10-20% – 300 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Гірчиця – за смаком.
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Філе нерки очистити від залишків луски, промити холодною водою і нарізати поперек м’язових волокон шматочками.
Крок 2. Для соусу в окремий посуд налити вершки. До них додати сіль з чорним перцем, гірчицею, будь приправою і дрібно нашатковану зелень. Соус добре перемішати.
Крок 3. Форму для запікання змастити олією і укласти в неї шматки філе нерки шкірою догори. Духовку включити на 150 градусів. Залити нерку приготованим вершковим соусом, додати пару лаврових листів і горошку запашного перцю. Запекти нерку протягом 40 хвилин.
Крок 4. Нерка буде готова вже через 30 хвилин, але потримати її в духовці ще 10 хвилин для рум’яного кольору зверху. Приготовану в духовці нерку у вершковому соусі декорувати скибочками лимона з зеленню і відразу сервірувати до столу, не витягуючи з форми або розклавши по порційних тарілках. Приємного апетиту!