Нерка в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Нерка зі сметаною в духовці

Смачним варіантом і незрівняним з просто смаженою рибою, буде у вас запікання нерки, як і будь-якої червоної риби (лосось, кижуч, форель та ін), зі сметаною в духовці. Нерка смачна сама по собі і багато приправ не вимагає, а сметана надає м’ясу ніжність і прибирає гірчинку лососевих. У цьому рецепті сметанний соус для нерки доповнимо тільки зеленим кропом і перцем.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Нерка/кижуч – 1 кг
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Кріп – за смаком.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Тепла вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Нерку очистіть від луски, і добре промийте холодною водою.

Крок 2. По хребту розріжте нерку на поздовжні пластини, видаліть хребет і філе наріжте невеликими шматочками.

Крок 3. Нарізку нерки по своєму смаку посипте сіллю з чорним перцем і можете додати будь-які приправи для риби.

Крок 4. Перекладіть нерку в окремий посуд і залиште на 30 хвилин для маринування при кімнатній температурі.

Крок 5. Підготуйте, згідно з рецептом, інгредієнти для сметанного соусу. Кріп підійде і заморожений.

Крок 6. На середній тертці подрібніть шматок твердого сиру.

Крок 7. У посуд для соусу перекладіть сметану.

Крок 8. До сметані додати дві ложки борошна і перемішайте.

Крок 9. Потім до цієї суміші додайте подрібнений кріп, сіль з чорним перцем, дрібку цукру і налийте склянку теплої води. Всі ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану.

Крок 10. Форму для запікання змастіть маслом і в неї одним шаром викладіть шматочки замаринованной нерки.

Крок 11. Рівномірно посипте нерку натертим сиром.

Крок 12. Увімкніть Духовку на 200-220°С. Нерку у формі залийте приготовленим сметанним соусом і поставте в духовку на 20 хвилин.

Крок 13. Запечену в духовці нерку зі сметаною сервіруйте до столу в гарячому вигляді, доповнивши будь-яким гарніром. Приємного апетиту!