Нерка зі сметаною в духовці
Смачним варіантом і незрівняним з просто смаженою рибою, буде у вас запікання нерки, як і будь-якої червоної риби (лосось, кижуч, форель та ін), зі сметаною в духовці. Нерка смачна сама по собі і багато приправ не вимагає, а сметана надає м’ясу ніжність і прибирає гірчинку лососевих. У цьому рецепті сметанний соус для нерки доповнимо тільки зеленим кропом і перцем.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Нерка/кижуч – 1 кг
- Сметана – 5 ст. л.
- Сир твердий – 150 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Кріп – за смаком.
- Цукор – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Тепла вода – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Нерку очистіть від луски, і добре промийте холодною водою.
Крок 2. По хребту розріжте нерку на поздовжні пластини, видаліть хребет і філе наріжте невеликими шматочками.
Крок 3. Нарізку нерки по своєму смаку посипте сіллю з чорним перцем і можете додати будь-які приправи для риби.
Крок 4. Перекладіть нерку в окремий посуд і залиште на 30 хвилин для маринування при кімнатній температурі.
Крок 5. Підготуйте, згідно з рецептом, інгредієнти для сметанного соусу. Кріп підійде і заморожений.
Крок 6. На середній тертці подрібніть шматок твердого сиру.
Крок 7. У посуд для соусу перекладіть сметану.
Крок 8. До сметані додати дві ложки борошна і перемішайте.
Крок 9. Потім до цієї суміші додайте подрібнений кріп, сіль з чорним перцем, дрібку цукру і налийте склянку теплої води. Всі ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану.
Крок 10. Форму для запікання змастіть маслом і в неї одним шаром викладіть шматочки замаринованной нерки.
Крок 11. Рівномірно посипте нерку натертим сиром.
Крок 12. Увімкніть Духовку на 200-220°С. Нерку у формі залийте приготовленим сметанним соусом і поставте в духовку на 20 хвилин.
Крок 13. Запечену в духовці нерку зі сметаною сервіруйте до столу в гарячому вигляді, доповнивши будь-яким гарніром. Приємного апетиту!