Нерка з овочами в духовці
Нерка при запіканні в духовці іноді виходить сухуватою, а додавання до неї овочів у будь-якому наборі робить м’ясо нерки соковитим, ніжним і ароматним. У цьому рецепті запечемо нерку в рукаві, а з овочів візьмемо картопля з цибулею і морквою. Доповнимо блюдо прованськими травами. Рецепт простий і швидкий.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Нерка середня – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – ½ шт.
- Прованські трави – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.
Крок 2. Тушку нерки почистити, видалити голову з плавниками і нутрощами. Потім її добре промити холодною водою і нарізати стейками. Рибу по своєму смаку посипати сіллю. Включити духовку на 200°С.
Крок 3. Овочі почистити і промити. Картоплю нарізати середніми шматочками. Моркву нарізати тонкими кружальцями, а цибулю нарізати півкільцями. Нарізку овочів перекласти в окремий посуд, посипати сіллю з прованськими травами і перемішати.
Крок 4. В рукав перекласти стейки нерки і підготовлену овочеву суміш. Кінці рукава зафіксувати кліпсами і всі інгредієнти трохи перемішати. Потім в рукаві зробити кілька проколів і запекти нерку протягом 30-35 хвилин.
Крок 5. Приготовану в духовці нерку з овочами розкласти по тарілках і сервірувати до столу гарячою, доповнивши блюдо будь-яким салатом. Приємного апетиту!