Норвезька суп — це розкішне частування для любителів рибних страв та морепродуктів. Перші страви з даної збірки готуються просто. Але для того, щоб насолодитися тарілочкою ароматного супу, доведеться докласти зусиль і запастися терпінням. Яскраві страви виглядають надзвичайно красиво і апетитно. Беріть добірку на озброєння і радуйте рідних і близьких.
Норвезька суп з лососем і вершками
Норвезька суп з лососем і вершками володіє насиченим смаком, привабливим зовнішнім виглядом, незабутнім ароматом і ніби причаровує своєю яскравістю. Люди, байдужі до перших страв, не зможуть встояти перед апетитним стравою. Для рибного бульйону беруть обрізки лосося. Саме такий бульйон надає супу неповторний смак.
Інгредієнти на
2 порц.
- Лосось за смаком
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Селера 1 скибочка (кореневої)
- Помідори 2 шт.
- Вершки 2 ст. л. (30%)
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Першим ділом варимо бульйон. Для бульйону використовуємо хребти, голови, хвости – все, що є в наявності. Велику каструлю наповнюємо водою і поміщаємо попередньо оброблену рибу. Солимо за смаком, додаємо зелень і спеції. Варимо до готовності риби.
- З бульйону дістаємо варену рибу. Бульйон проціджуємо через сито. М’ясо відокремлюємо від кісток.
- Очищаємо моркву, цибулю і корінь селери. Селера і рубаємо цибулю кубиками. Морквину подрібнюємо теркою. У каструлі розпускаємо вершкове масло, воно додасть страві неповторний смак. Обсмажуємо овочеву нарізку до м’якості.
- Очищаємо картоплю звичним способом і нарізаємо так, як звикли. Перекладаємо до засмажки. І заливаємо процідженим бульйоном. Розміщуємо на вогні, готуємо, поки не звариться картопля.
- Гарненько промиваємо помідори нарізаємо квадратиками. Перекладаємо в суп і варимо 10 хвилин.
- Додаємо сіль і спеції за смаком. Присмачую густими вершками. Кип’ятимо і знімаємо з конфорки.
- Ошатний суп розливаємо по порціях, за бажанням прикрашаємо рубаною зеленню і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Норвезька суп з фореллю і плавленим сиром
Норвезька суп з фореллю і плавленим сиром готується швидко і просто. Для цього рецепту не потрібно попередньо готувати бульйон. Все відбувається по ходу справи. Якщо раптом є в запасах рибний бульйон, додаємо його для більш насиченого смаку. Замість слабосоленої форелі допускається використовувати свіжу рибу. Суп виходить з легким ніжним вершковим смаком.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
- Слабосолона форель – 200 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Моркву – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Плавлений сир – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку каструлю набираємо воду і ставимо кип’ятитися. Тим часом очищаємо картоплю і ріжемо так, як подобається. У киплячу воду вивантажуємо картопляну нарізку.
Крок 2. Поки є час, займемося рибою. Слабосолону форель нарізаємо квадратиками і перекладаємо до картоплі.
Крок 3. Далі нарізаємо плавлений сирок і вивантажуємо в каструлю. Готуємо, поки сир не розчиниться. Очищену моркву тремо на тертці і додаємо в суп.
Крок 4. Знімаємо пробу, на розсуд присмачую спеціями. Подрібнюємо промиту зелень і посипаємо зверху. Розмішуємо і кип’ятимо пару хвилин. Прибираємо з конфорки. Наполягаємо суп. І розливаємо по порціях.
Крок 5. Запашне частування готове до подачі. Приємного апетиту!
Норвезька суп-пюре з сьомгою
Норвезька суп-пюре з сьомгою виглядає дивовижно. Така інтерпретація ідеально підходить для зустрічі гостей. Презентабельний зовнішній вигляд оцінять по достоїнству. Кількість вершків навмисно не зазначено в рецепті, щоб кожен додав стільки, скільки вважатиме за потрібне. Щоб домогтися бажаної текстури, поступово вливаємо вершки і дивимося на консистенцію.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Склад:
- Філе сьомги – за смаком.
- Картопля – 5-6 шт.
- Брокколі – 2-3 суцвіття.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Кукурудза консервована – для подачі.
- Вершки 20% – скільки буде потрібно.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У киплячу воду кладемо філе сьомги.
Крок 2. Зварену рибу розрізаємо на дрібні частини. І залишаємо трохи шматочками риби побільше.
Крок 3. Моркву і картоплю добре промиваємо і очищаємо. Якщо картопля молода, досить «зішкребти» бульби ножем. У проціджений бульйон відправляємо крупно нарізану картоплю, моркву і суцвіття брокколі. За смаком додаємо сіль і перець. Варимо на середньому полум’я до готовності овочів.
Крок 4. Варені овочі разом з бульйоном пробиваємо заглибним блендером в однорідну масу. Додаємо трохи кукурудзяних зерен і подрібнену сьомгу. Повторно пробиваємо. Наливаємо вершки, регулюємо густоту самостійно. Суп прогріваємо і розливаємо по порціях. Прикрашаємо великими шматками риби, промитими листочками петрушки і кукурудзою.
Крок 5. Насичений яскравий суп подаємо гостям. Приємного апетиту!
Норвезька суп з горбушею і вершками
Норвезька суп з горбушею і вершками виглядає ошатно і апетитно. Всі інгредієнти ідеально гармоніюють між собою. Приготування супу займає мінімум вільного часу. Чудова подача вразить самих вибагливих домочадців. Страва підходить для зустрічі друзів і добре вписується в повсякденний раціон. Апетитний суп можна віднести до дієтичних страв, так як для виконання цього рецепту не потрібно окремо робити засмажку.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Склад:
- Горбуша – 250 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Кріп – за смаком.
- Вода гаряча – 500 мл
- Вершки 10% – 200 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля очищаємо, озброївшись овочечисткою. Цибулину звільняємо від лушпиння.
Крок 2. Підготовлену картоплю ріжемо, як зазвичай на суп. Очищену цибулину дрібно рубаємо. Кип’ятимо воду, а потім відправляємо в неї картоплю і цибулю. При необхідності знімаємо піну шумівкою.
Крок 3. Соковиту морквину подрібнюємо теркою або на кухонному комбайні і перекладаємо в бульйон. Солимо і перчимо. На розсуд використовуємо улюблені прянощі.
Крок 4. Коли картопля майже звариться, наливаємо вершки (жирність продукту вибираємо самостійно) і розмішуємо. Тим часом нарізами рибу квадратиками, попередньо знявши шкіру і ополоснувши під водою. Рибу занурюємо в суп. Мінімізуємо нагрівання і доводимо до кипіння.
Крок 5. Перед вимиканням супу, відправляємо в нього подрібнену зелень (на вибір) і знімаємо з конфорки. Даємо настоятися.
Крок 6. Глибокі тарілки наповнюємо яскравим ароматним супом. Приємного апетиту!
Суп з креветками по-норвезьки
Суп з креветками по-норвезьки перевершить всі очікування. Ніжний смак страви подобається всім. Частування добре насичує, при цьому залишає легкість. Збалансоване блюдо доречно для званих вечерь. Суп виглядає презентабельно. Святкова презентація частування не залишає байдужими любителів морепродуктів.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Склад:
- Сьомга – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Креветки – 30 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Вершки 30% – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо необхідні продукти. Томат і зелень споліскують під краном. Креветок і сьомзі даємо відтанути або використовуємо охолоджені продукти.
Крок 2. Знімаємо з морквини шкірку і подрібнюємо зручним способом. З цибулини видаляємо лушпиння і дрібно рубаємо. Підготовлені овочі припускаємо на розжареній сковорідці з вершковим маслом.
Крок 3. Кип’ятимо воду, а потім акуратно поміщаємо в неї сьомгу. Варимо до готовності, при необхідності знімаючи піну шумівкою.
Крок 4. Коли овочі стануть м’якими, додаємо до них подрібнений помідор. За бажанням видаляємо шкірку.
Крок 5. Коли в сковорідці утворюється рідина, наливаємо вершки (жирність вибираємо будь-яку, але чим жирніше, тим апетитніше) і розмішуємо овочеву масу. Чекаємо закипання.
Крок 6. Бульйон приправляємо сіллю і перцем, присипаємо подрібненою зеленню. І вивантажуємо попередньо очищені від панцира і кишкової вени креветки.
Крок 7. Акуратно викладаємо овочеву обжарку в гарячу основу. Добре перемішуємо. Продовжуємо варити кілька хвилин. Регулюємо смак спеціями і вимикаємо нагрівання.
Крок 8. Запашною юшкою наповнюємо гарний посуд, зверху викладаємо креветки і шматочки риби, і запрошуємо обідати. Приємного апетиту!
Норвезька суп з тріскою
Норвезька суп з тріскою не обтяжить своєю приготуванням. Ароматне блюдо підходить для щоденного вживання і для важливих подій. Зовнішній вид частування викликає інтерес і бажання спробувати. Вершкове масло та вершки надають страві ніжний смак. Суп досить простий і швидкий у виконанні.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Філе тріски – 1 кг
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Бульйон – 600 мл
- Часник – за смаком.
- Вершки 30% – 500 мл
- Приправа «Маггі» – 1-2 ч. л.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 8-12 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю, скориставшись овочечисткою. Цибулю і часник звільняємо від лушпиння. Відміряємо потрібну кількість вершків.
Крок 2. На великі частини рубаємо морквину і пропускаємо через землянку часник. Картоплю нарізаємо середніми за розміром кубиками, а цибулю подрібнюємо. Рибу нарізаємо приблизно таким же розміром як картоплю.
Крок 3. Ставимо каструлю на конфорку, встановлюємо середню температуру і викладаємо заморожений бульйон. Чекаємо, коли бульйон зігріється.
Крок 4. На прогрітій сковороді припускаємо моркву і часник на вершковому маслі.
Крок 5. Коли овочі розм’якшаться, додаємо картоплю і цибулю.
Крок 6. Беремо улюблені спеції і приправляємо бульйон.
Крок 7. В гарячий ароматний бульйон вивантажуємо вміст сковорідки. Доводимо до закипання і варимо 5-7 хвилин.
Крок 8. У гарячу основу акуратно вивантажуємо нарізану тріску.
Крок 9. Готуємо під кришкою 5 хвилин.
Крок 10. І наливаємо вершки, додаємо за смаком сіль. Додаємо лаврушки і горошинками перцю. Доводимо до кипіння і відключаємо нагрівання. Якщо є час, даємо настоятися.
Крок 11. Насиченим стравою наповнюємо з тарілки. За бажанням посипаємо сушеної зеленню. Приємного апетиту!
Норвезька рибний суп з помідорами
Норвезька рибний суп з помідорами володіє чудовими смаковими якостями і гарним зовнішнім виглядом. Страва готується не складніше інших супів. Поки готується бульйон, відбувається нарізка овочів. Все гранично просто. Яскраве частування подужає і досвідчена господиня, і початківець кулінар.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
- Філе червоної риби – 200 гр.
- Хребти, голова, хвіст червоної риби – за бажанням.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Черешкова селера – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Вершки – 100-150 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Кріп, петрушка – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо набір інгредієнтів для виконання наваристого страви.
Крок 2. Попередньо очищені і порізані картоплини поміщаємо в миску з водою. Рибне філе нарізаємо середніми за розміром шматочками. З морквини знімаємо шкірку і рубаємо квадратиками. Селера і помідори промиваємо та нарізаємо так, як подобається. Почищену цибулину подрібнюємо.
Крок 3. Гарячу сковорідку промазуємо маслом. Для насиченого вершкового смаку використовуємо вершкове масло. У сковорідку відправляємо пассероваться підготовлені овочі, крім картоплі.
Крок 4. Припускаємо вміст, поки зажарка не розм’якшиться і не зменшиться в розмірах.
Крок 5. У підготовлений окріп занурюємо рибні обрізки і варимо бульйон.
Крок 6. Вміст каструлі пропускаємо через сито, витягуємо рибу і даємо їй охолонути.
Крок 7. Проціджений бульйон встановлюємо на конфорці. Відправляємо В бульйон овочеву зажарку і картоплю. Солимо і перчимо, закидаємо лаврушку. Як закипить, мінімізуємо температуру і варимо 15 хвилин.
Крок 8. Вливаємо вершки (жирність продукту непринципова) і перекладаємо в каструлю нарізане філе. Після того, як закипить, знімаємо з плити.
Крок 9. Даємо страві настоятися, накривши кришкою. Коли суп постоїть і трохи охолоне, смак страви стане насиченим.
Крок 10. Яскраве апетитне частування подаємо порційно. Присипаємо рубаною петрушкою і кропом. Приємного апетиту!