Онігірі з куркою
Онігірі з куркою і сиром – це смачне і поживне блюдо родом з Японії, яке дуже швидко набирає популярність і в наших широтах. Але це зовсім не дивно, адже поєднання кисло-солодкого рису з ніжним м’ясом птиці – це не тільки дуже смачно, але ще й ситно.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Рис круглий – 180 гр.
- Вода – 200 мл
- Філе куряче – 150 гр.
- Сир твердих сортів – 60 гр.
- Майонез – 1,5 ст. л.
- Норі – ½ листа.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет рисовий – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Філе очистити від плівок і варимо в підсоленій воді 15-20 хвилин, виймаємо з бульйону і даємо час охолонути. Нарізаємо листи норі невеликими сегментами.
Крок 2. Крупу промиваємо в 3-4 водах і відкидаємо на друшляк, через кілька хвилин викладаємо рис у сотейник, заливаємо водою і, довівши до кипіння, підсмажуємо на мінімальному нагріві під кришкою 10-12 хвилин. Далі, прибираємо вогнетривкий посуд з конфорки і наполягаємо, інгредієнт ще близько 10 хвилин, не чіпаючи кришку. Заправляємо сумішшю рис з цукрового піску, оцту і солі – перемішуємо.
Крок 3. Курку ріжемо кубиком або розбираємо по волокнах, також подрібнюємо сир за допомогою терки.
Крок 4. В піалі об’єднуємо птицю з майонезом і сиром.
Крок 5. Для формовки нам знадобиться спеціальна форма: викладаємо близько 60 грам рису і робимо невелике поглиблення, кладемо 50 грам сирно-курячої маси.
Крок 6. Зверху додаємо ще приблизно 70 грамів крупи і утрамбовуємо кришкою.
Крок 7. Один край загорнути в смужку з норі.
Крок 8. Онігірі викладаємо на листя зеленого салату і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!