Онігірі з червоною рибою в домашніх умовах
Онігірі з червоною рибою в домашніх умовах – це швидке і дуже смачна страва, яке надовго позбавить вас від голоду, а також подарує багато позитивних емоцій, які ви отримаєте від неймовірного смаку і приємного аромату. Червона риба і відварений рис – це всіма улюблена класика!
Час готування – 1 ч. 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Рис круглий – 150 гр.
- Лосось (філе) – 100 гр.
- Цукор-пісок – ½ ч. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Оцет 6% – 1 ст. л.
- Норі – 1 аркуш.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу перевіряємо на наявність кісточок, промиваємо і насухо витираємо паперовими рушниками. Кладемо в чашу і посипаємо сіллю і цукровим піском, також вливаємо оцет – натираємо і залишаємо для просочення на 1-2 години.
Крок 2. Добре вимиту крупу насипаємо в сотейник і заливаємо гарячою водою, відварюємо на повільному вогні протягом 15 хвилин. Далі, перемішуємо і залишаємо для більшого набухання (під кришкою).
Крок 3. Готова основа повинна бути одночасно клейкою і розсипчастою, рекомендується до використання не прибирати кришку.
Крок 4. Злегка остиглий рис зачерпываем долонею і кладемо на блюдо, зверху викладаємо смужки маринованої риби – закриваємо жменею крупи і надаємо форму трикутника.
Крок 5. Для зручності приклеюємо смужку норі.
Крок 6. Аналогічним чином формуем онігірі – подаємо до столу і знімаємо пробу. Приємного апетиту!