Онігірі – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Онігірі з червоною рибою в домашніх умовах

Онігірі з червоною рибою в домашніх умовах – це швидке і дуже смачна страва, яке надовго позбавить вас від голоду, а також подарує багато позитивних емоцій, які ви отримаєте від неймовірного смаку і приємного аромату. Червона риба і відварений рис – це всіма улюблена класика!

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Рис круглий – 150 гр.
  • Лосось (філе) – 100 гр.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Оцет 6% – 1 ст. л.
  • Норі – 1 аркуш.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу перевіряємо на наявність кісточок, промиваємо і насухо витираємо паперовими рушниками. Кладемо в чашу і посипаємо сіллю і цукровим піском, також вливаємо оцет – натираємо і залишаємо для просочення на 1-2 години.

Крок 2. Добре вимиту крупу насипаємо в сотейник і заливаємо гарячою водою, відварюємо на повільному вогні протягом 15 хвилин. Далі, перемішуємо і залишаємо для більшого набухання (під кришкою).

Крок 3. Готова основа повинна бути одночасно клейкою і розсипчастою, рекомендується до використання не прибирати кришку.

Крок 4. Злегка остиглий рис зачерпываем долонею і кладемо на блюдо, зверху викладаємо смужки маринованої риби – закриваємо жменею крупи і надаємо форму трикутника.

Крок 5. Для зручності приклеюємо смужку норі.

Крок 6. Аналогічним чином формуем онігірі – подаємо до столу і знімаємо пробу. Приємного апетиту!