Онігірі з креветками
Онігірі з креветками являють собою трикутні пиріжки з відвареного і заправленого сіллю рису і апетитною начинки, в якості якої в цьому рецепті виступають морепродукти. Якщо ви любитель азіатської кухні, то онігірі припадуть вам до смаку!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Вода – 300 мл
- Рис – 100 гр.
- Креветки – 120 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Норі – 1 аркуш.
Процес приготування:
Крок 1. За кілька годин до початку процесу приготування, витягаємо морепродукти з морозильної камери і даємо час розтанути. Потім, відварюємо їх 3 хвилини в киплячу, злегка підсоленій воді і охолодити.
Крок 2. Відварюємо промитий рис 12-15 хвилин, нагрів вимикаємо, перемішуємо рис і наполягаємо під кришкою ще не менше 20 хвилин.
Крок 3. Креветки очищаємо і дрібно нарізаємо, посипаємо сіллю і меленим перцем – перемішуємо.
Крок 4. Злегка остиглий рис ділимо на 3 частини, одну викладаємо на тарілку і формуємо коржик, на середину викладати третину начинки.
Крок 5. Закриваємо начинку крупою, залишилася з боків, і руками надаємо трикутну форму. Обертаємо один край розрізаним листом норі. Так само чинимо з іншими двома частинами.
Крок 6. Перед подаванням страву доповнюємо осьовим соусом і маринованим імбиром – дегустуємо. Приємного апетиту!