Онігірі – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Онігірі без рисового оцту

Онігірі без рисового оцту – це традиційна закуска в Японії, рецепт якої ми сьогодні вам розкажемо в найдрібніших подробицях. І приготувавши таке блюдо лише одного разу, ви будете повертатися до неї знову і знову, тому як поєднання тунця і зеленого цибулі неможливо не полюбити!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Рис – 400 гр.
  • Тунець – 130 гр.
  • Цибуля зелена – 4 пера.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Норі – 2 листа.
  • Місо-паста – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом готуємо заправку: змішуємо цукровий пісок і сіль, підливаємо оцет і трохи гарячої води – перемішуємо до тих пір, поки кристали не розчиняться.

Крок 2. Рис відварюємо згідно інструкції на упаковці, вливаємо оцтовий розчин і перемішуємо. Розподіляємо рівним шаром зварену крупу на деку і прикривають зверху листом пекарської папери, промазаної рослинним маслом.

Крок 3. Для начинки об’єднуємо дрібно нашатковану цибулю, тунець, місо-пасту і мелений чорний перець.

Крок 4. Змочуємо долоні у воді і відокремлюємо трохи рису, ліпимо кульку і по центру робимо отвір – наповнюємо начинкою і формуємо трикутник або овал.

Крок 5. Один з країв загорнути у смужку норі для власної зручності – трапезуєм. Приємного апетиту!