Онігірі без рисового оцту
Онігірі без рисового оцту – це традиційна закуска в Японії, рецепт якої ми сьогодні вам розкажемо в найдрібніших подробицях. І приготувавши таке блюдо лише одного разу, ви будете повертатися до неї знову і знову, тому як поєднання тунця і зеленого цибулі неможливо не полюбити!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Рис – 400 гр.
- Тунець – 130 гр.
- Цибуля зелена – 4 пера.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Норі – 2 листа.
- Місо-паста – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом готуємо заправку: змішуємо цукровий пісок і сіль, підливаємо оцет і трохи гарячої води – перемішуємо до тих пір, поки кристали не розчиняться.
Крок 2. Рис відварюємо згідно інструкції на упаковці, вливаємо оцтовий розчин і перемішуємо. Розподіляємо рівним шаром зварену крупу на деку і прикривають зверху листом пекарської папери, промазаної рослинним маслом.
Крок 3. Для начинки об’єднуємо дрібно нашатковану цибулю, тунець, місо-пасту і мелений чорний перець.
Крок 4. Змочуємо долоні у воді і відокремлюємо трохи рису, ліпимо кульку і по центру робимо отвір – наповнюємо начинкою і формуємо трикутник або овал.
Крок 5. Один з країв загорнути у смужку норі для власної зручності – трапезуєм. Приємного апетиту!