Онігірі з огірком
Онігірі з огірком – це легка і освіжаюча закуска, яка стане прикрасою будь-якого святкового столу, а також аперитивом перед сімейним обідом або вечерею. Незважаючи на простий список продуктів, готову страву здивує вас своїм приємним смаком.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 12 шт.
Інгредієнти:
- Рис круглий – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка.
- Огірок – 30 гр.
- Кунжут білий – 1 ст. л.
- Норі – ½ листа.
- Кріп – 5 гілочок.
Процес приготування:
Крок 1. Зелені компоненти промиваємо і даємо час обсохнути, рис ретельно промиваємо під струменем води і відкидаємо на сито з дрібними отворами.
Крок 2. Рис висипаємо в кухлик і заливаємо водою, солимо, доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і проварюємо 10-12 хвилин на повільному полум’ї. Після, пропарюють крупу ще близько 15 хвилин, перемішуємо і остуджуємо.
Крок 3. Свіжий огірок ріжемо тонкими круглими слайсами.
Крок 4. Гострим ножем шаткуємо зелень.
Крок 5. У глибокій ємності змішуємо кріп і рис.
Крок 6. Ліпимо з клейкої маси кульки і злегка притискаємо їх до поверхні. Частина обвалюємо в кунжуті, а частину загорнути в норі.
Крок 7. Зверху викладаємо огіркову нарізку.
Крок 8. Декоруємо по своєму смаку і трапезуєм. Приємного апетиту!