Онігірі – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Онігірі з огірком

Онігірі з огірком – це легка і освіжаюча закуска, яка стане прикрасою будь-якого святкового столу, а також аперитивом перед сімейним обідом або вечерею. Незважаючи на простий список продуктів, готову страву здивує вас своїм приємним смаком.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Рис круглий – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Огірок – 30 гр.
  • Кунжут білий – 1 ст. л.
  • Норі – ½ листа.
  • Кріп – 5 гілочок.

Процес приготування:

Крок 1. Зелені компоненти промиваємо і даємо час обсохнути, рис ретельно промиваємо під струменем води і відкидаємо на сито з дрібними отворами.

Крок 2. Рис висипаємо в кухлик і заливаємо водою, солимо, доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і проварюємо 10-12 хвилин на повільному полум’ї. Після, пропарюють крупу ще близько 15 хвилин, перемішуємо і остуджуємо.

Крок 3. Свіжий огірок ріжемо тонкими круглими слайсами.

Крок 4. Гострим ножем шаткуємо зелень.

Крок 5. У глибокій ємності змішуємо кріп і рис.

Крок 6. Ліпимо з клейкої маси кульки і злегка притискаємо їх до поверхні. Частина обвалюємо в кунжуті, а частину загорнути в норі.

Крок 7. Зверху викладаємо огіркову нарізку.

Крок 8. Декоруємо по своєму смаку і трапезуєм. Приємного апетиту!