Оселедець, запечена в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Оселедець, запечена в духовці – це в міру жирна, смачна і корисна риба, яка зберігає в собі більшість своїх властивостей навіть після термічної обробки. Як правило, така раби готується цілком, але це не збільшує час готування, тому оселедець може стати для вас поживним і ароматним обідом або вечерею, який легко поєднується з різними гарнірами, які, до речі, найчастіше готують разом з рибою, і заощаджують час, проведений біля плити, мінімум вдвічі!

Оселедець, запечена у фользі в духовці

Оселедець, запечена у фользі в духовці – це ситний і корисний обід для всієї сім’ї, який готується без краплі олії. Обов’язково спробуйте приготувати популярну і смачну рибку в сучасній печі, доповнивши її ріпчастою цибулею і пряними травами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Оселедець 2 шт. (великі)
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • . 2 шт.
  • Базилік сушений, за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Попередньо виймаємо рибу з морозилки і залишаємо на ніч на нижній полиці холодильника.
  2. Також нам потрібно кілька цибулин середнього розміру, приправи і, звичайно ж, фольга.
  3. Надрізаємо оселедець вздовж черевця і видаляємо всі нутрощі, промиваємо під струменем води всередині і зовні.
  4. З лука зчищаємо лушпиння і нарізаємо довільними шматочками середнього розміру.
  5. Тушку натираємо базиліком, сіллю і меленим перцем, присипаємо разломанным лавром, в черево кладемо частину овочевої нарізки.
  6. Укладаємо заготовку на лист фольги, зверху кладемо залишки цибулі – загортаємо фольгу.
  7. Запікаємо рибку при 180 градусах протягом 30 хвилин, приблизно за 5 хвилин до вимикання, фольгу розгортаємо і підрум’янюємо оселедець.
  8. Страва викладаємо на тарілку і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Оселедець під овочами в духовці

Оселедець під овочами в духовці – це ситна і корисна страва, яке запросто різноманітить ваше меню. Для страви використовуються тільки ті продукти, які найчастіше є під рукою: цибулю, моркву, борошно і ваші улюблені спеції. При запіканні риба максимально просочується і насичується овочевими соками і ароматом.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 кг
  • томатна Паста – 3-4 ст. л.
  • Цукор-пісок/мед – 1 ч. л.
  • Цибулина (велика) – 1 шт.
  • Морква (велика) – 1 шт.
  • Майоран – 1 ч. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно – 4-5 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У розмороженої оселедця відрізаємо голову, хвіст і плавники, також тушку потрошимо і промиваємо водою. Насухо витираємо рибу паперовими рушниками і нарізаємо порційними шматками.

Крок 2. Очищаємо овочі, морква подрібнюємо за допомогою бурачной терки, а цибулю дрібно нарізаємо – пасеруємо нарізку на рослинному маслі до м’якості, а після доповнюємо цукровим піском, томатною пастою, чорним меленим перцем, сіллю і склянкою (або трохи більше) води, перемішуємо і тушкуємо протягом 6-7 хвилин.

Крок 3. Паралельно розігріваємо олію в другій жароміцної посуді, смажимо рибу, без кісток в борошні з сіллю, з двох боків до утворення характерною скоринки.

Крок 4. У форму для запікання кладемо золотисту оселедець, на кожен шматок додаємо щедре кількість овочевого соусу.

Крок 5. Прибираємо посуд в духовку і готуємо протягом 20-25 хвилин (200 градусів).

Крок 6. Ніжну рибу під маринадом з овочів подаємо до столу в поєднанні з відварною картоплею або рисом. Приємного апетиту!

Оселедець, запечена з картоплею

Оселедець, запечена з картоплею – це комплексне блюдо, яке відразу включає в себе основний інгредієнт у вигляді риби, а також соковиту і неймовірно смачну картоплю, пшенична жиром. Такий обід або вечерю чудово підійде для ситної і ароматною сімейної трапези.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Оселедець – 2 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибулина – 2 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожену рибу потрошимо, видаляємо голову, плавники і хвіст – обполіскуємо водою всередині і зовні.

Крок 2. Гарненько присаливаем рибку, не забуваючи про черевці.

Крок 3. Також приправляємо оселедець спеціями для риби і залишаємо для просочення при кімнатній температурі.

Крок 4. І поки риба маринується, чистимо і промиваємо картоплю – нарізаємо кільцями, товщиною не більше половини сантиметра.

Крок 5. До картоплі додаємо півкільця цибулі.

Крок 6. Овочі солимо і перчимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 7. Компоненти перешиваємо для рівномірного розподілу приправ.

Крок 8. Жаростійкий посуд, придатну для готування в духовій шафі, промазуємо шматочком вершкового масла і викладаємо овочеву нарізку.

Крок 9. Зверху кладемо оселедець.

Крок 10. Накриваємо форму фольгою й запікаємо протягом 30-40 хвилин при 180 градусах.

Крок 11. Після закінчення часу, знімаємо фольгу і даємо рибці підрум’янитися (10 хвилин буде достатньо).

Крок 12. Страва сервіруємо і доповнюємо часточками лимона. Приємного апетиту!

Оселедець, запечена з цибулею

Оселедець, запечена з цибулею і доповнена кислим цитрусовим фруктом – це шалено смачне і ситне блюдо, на приготування якого ви витратите мінімум часу, а в результаті отримаєте соковиту і апетитну рибку, приправлену спеціями, овочами і лимоном.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-4.

Інгредієнти:

  • Оселедець свіжа – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підталу рибу розрізаємо вздовж черева, прибираємо всі тельбухи і темні плівки – старанно обполіскуємо водою всередині і зовні.

Крок 2. Вогнетривку форму або лист промазуємо маслом і трохи присипаємо сіллю, викладаємо подушку з часточок лимона і півкілець цибулі – зверху риба.

Крок 3. Тушки також приправляємо сіллю і перцем, укладаємо в черевце цитрус і цибулю, ті ж компоненти викладаємо поверх оселедця.

Крок 4. Духова шафа прогріваємо до позначки в 160 градусів і запікаємо оселедець близько півгодини.

Крок 5. Апетитну рибку розкладаємо по порційних тарілках і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Оселедець у рукаві для запікання

Оселедець у рукаві для запікання завжди виходить дуже соковитою і ніжною, бо як нудиться у власному соку. Завдяки такій термічній обробці, оселедець дуже просто відходить від кісточок, досить мінімального тиску приладів і м’ясо відвалюється сама – пальчики оближеш!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Оселедець заморожена – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо рибу, готуємо овочі, спеції і масло.

Крок 2. Овочі «звільняємо» від шкірки і нарізаємо досить великими сегментами.

Крок 3. У рибки видаляємо голову, зябра і нутрощі – ретельно промиваємо під струменем води і даємо трохи часу обсохнути.

Крок 4. Рукав для запікання присмачую маслом, викладаємо овочі і зверху – оселедець. Зав’язуємо краю і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.

Крок 5. Корисний і ситний прийом їжі готовий – озброюємося приладами і знімаємо пробу. Приємного апетиту!