Оселедець під овочами в духовці
Оселедець під овочами в духовці – це ситна і корисна страва, яке запросто різноманітить ваше меню. Для страви використовуються тільки ті продукти, які найчастіше є під рукою: цибулю, моркву, борошно і ваші улюблені спеції. При запіканні риба максимально просочується і насичується овочевими соками і ароматом.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Оселедець – 1 кг
- томатна Паста – 3-4 ст. л.
- Цукор-пісок/мед – 1 ч. л.
- Цибулина (велика) – 1 шт.
- Морква (велика) – 1 шт.
- Майоран – 1 ч. л.
- Вода – 1 склянка
- Борошно – 4-5 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У розмороженої оселедця відрізаємо голову, хвіст і плавники, також тушку потрошимо і промиваємо водою. Насухо витираємо рибу паперовими рушниками і нарізаємо порційними шматками.
Крок 2. Очищаємо овочі, морква подрібнюємо за допомогою бурачной терки, а цибулю дрібно нарізаємо – пасеруємо нарізку на рослинному маслі до м’якості, а після доповнюємо цукровим піском, томатною пастою, чорним меленим перцем, сіллю і склянкою (або трохи більше) води, перемішуємо і тушкуємо протягом 6-7 хвилин.
Крок 3. Паралельно розігріваємо олію в другій жароміцної посуді, смажимо рибу, без кісток в борошні з сіллю, з двох боків до утворення характерною скоринки.
Крок 4. У форму для запікання кладемо золотисту оселедець, на кожен шматок додаємо щедре кількість овочевого соусу.
Крок 5. Прибираємо посуд в духовку і готуємо протягом 20-25 хвилин (200 градусів).
Крок 6. Ніжну рибу під маринадом з овочів подаємо до столу в поєднанні з відварною картоплею або рисом. Приємного апетиту!