Оселедець, запечена в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Оселедець, запечена з цибулею

Оселедець, запечена з цибулею і доповнена кислим цитрусовим фруктом – це шалено смачне і ситне блюдо, на приготування якого ви витратите мінімум часу, а в результаті отримаєте соковиту і апетитну рибку, приправлену спеціями, овочами і лимоном.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-4.

Інгредієнти:

  • Оселедець свіжа – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підталу рибу розрізаємо вздовж черева, прибираємо всі тельбухи і темні плівки – старанно обполіскуємо водою всередині і зовні.

Крок 2. Вогнетривку форму або лист промазуємо маслом і трохи присипаємо сіллю, викладаємо подушку з часточок лимона і півкілець цибулі – зверху риба.

Крок 3. Тушки також приправляємо сіллю і перцем, укладаємо в черевце цитрус і цибулю, ті ж компоненти викладаємо поверх оселедця.

Крок 4. Духова шафа прогріваємо до позначки в 160 градусів і запікаємо оселедець близько півгодини.

Крок 5. Апетитну рибку розкладаємо по порційних тарілках і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!