Оселедець, запечена з цибулею
Оселедець, запечена з цибулею і доповнена кислим цитрусовим фруктом – це шалено смачне і ситне блюдо, на приготування якого ви витратите мінімум часу, а в результаті отримаєте соковиту і апетитну рибку, приправлену спеціями, овочами і лимоном.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-4.
Інгредієнти:
- Оселедець свіжа – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підталу рибу розрізаємо вздовж черева, прибираємо всі тельбухи і темні плівки – старанно обполіскуємо водою всередині і зовні.
Крок 2. Вогнетривку форму або лист промазуємо маслом і трохи присипаємо сіллю, викладаємо подушку з часточок лимона і півкілець цибулі – зверху риба.
Крок 3. Тушки також приправляємо сіллю і перцем, укладаємо в черевце цитрус і цибулю, ті ж компоненти викладаємо поверх оселедця.
Крок 4. Духова шафа прогріваємо до позначки в 160 градусів і запікаємо оселедець близько півгодини.
Крок 5. Апетитну рибку розкладаємо по порційних тарілках і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!