Оселедець, запечена в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Оселедець, запечена з картоплею

Оселедець, запечена з картоплею – це комплексне блюдо, яке відразу включає в себе основний інгредієнт у вигляді риби, а також соковиту і неймовірно смачну картоплю, пшенична жиром. Такий обід або вечерю чудово підійде для ситної і ароматною сімейної трапези.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Оселедець – 2 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибулина – 2 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожену рибу потрошимо, видаляємо голову, плавники і хвіст – обполіскуємо водою всередині і зовні.

Крок 2. Гарненько присаливаем рибку, не забуваючи про черевці.

Крок 3. Також приправляємо оселедець спеціями для риби і залишаємо для просочення при кімнатній температурі.

Крок 4. І поки риба маринується, чистимо і промиваємо картоплю – нарізаємо кільцями, товщиною не більше половини сантиметра.

Крок 5. До картоплі додаємо півкільця цибулі.

Крок 6. Овочі солимо і перчимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 7. Компоненти перешиваємо для рівномірного розподілу приправ.

Крок 8. Жаростійкий посуд, придатну для готування в духовій шафі, промазуємо шматочком вершкового масла і викладаємо овочеву нарізку.

Крок 9. Зверху кладемо оселедець.

Крок 10. Накриваємо форму фольгою й запікаємо протягом 30-40 хвилин при 180 градусах.

Крок 11. Після закінчення часу, знімаємо фольгу і даємо рибці підрум’янитися (10 хвилин буде достатньо).

Крок 12. Страва сервіруємо і доповнюємо часточками лимона. Приємного апетиту!