Оселедець, запечена з картоплею
Оселедець, запечена з картоплею – це комплексне блюдо, яке відразу включає в себе основний інгредієнт у вигляді риби, а також соковиту і неймовірно смачну картоплю, пшенична жиром. Такий обід або вечерю чудово підійде для ситної і ароматною сімейної трапези.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Оселедець – 2 шт.
- Картопля – 1 кг
- Цибулина – 2 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожену рибу потрошимо, видаляємо голову, плавники і хвіст – обполіскуємо водою всередині і зовні.
Крок 2. Гарненько присаливаем рибку, не забуваючи про черевці.
Крок 3. Також приправляємо оселедець спеціями для риби і залишаємо для просочення при кімнатній температурі.
Крок 4. І поки риба маринується, чистимо і промиваємо картоплю – нарізаємо кільцями, товщиною не більше половини сантиметра.
Крок 5. До картоплі додаємо півкільця цибулі.
Крок 6. Овочі солимо і перчимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 7. Компоненти перешиваємо для рівномірного розподілу приправ.
Крок 8. Жаростійкий посуд, придатну для готування в духовій шафі, промазуємо шматочком вершкового масла і викладаємо овочеву нарізку.
Крок 9. Зверху кладемо оселедець.
Крок 10. Накриваємо форму фольгою й запікаємо протягом 30-40 хвилин при 180 градусах.
Крок 11. Після закінчення часу, знімаємо фольгу і даємо рибці підрум’янитися (10 хвилин буде достатньо).
Крок 12. Страва сервіруємо і доповнюємо часточками лимона. Приємного апетиту!