Осетинські пироги – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Соковитий осетинський пиріг зі шпинатом і сиром

Соковиті осетинські пироги давно стали дуже популярними далеко за межами своєї батьківщини. А скільки нових начинок для них з’явилося, наприклад, неймовірно смачний варіант зі шпинату і сиру.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Молоко – 750 мл
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор – 25 гр.
  • Сіль – 15 гр.
  • Для начинки:
  • Шпинат – 300 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Масло – для змазування.

Процес приготування:

1. У миску просіяти борошно і додайте сіль.

2. Свіжі дріжджі розкришите і змішати з теплим молоком і цукром.

3. Далі дріжджову масу змішайте з борошном. Вимісіть тісто.

4. Потім в тісто додайте розм’якшене вершкове масло і повністю вмішайте його. Тісто залиште в теплому місці на годину, для підйому.

5. На рослинному маслі обсмажте нарізаний шпинат з сіллю і мелений перець.

6. Зелену цибулю дрібно наріжте ножем. Сир натріть на крупній тертці. Змішайте шпинат, цибулю і сир.

7. Тісто розділіть на 4 частини, кожну розкачати в круглий коржик. На тісто викладіть начинку з шпинату і сиру.

8. Краї тіста поверніть до центру і закріпіть їх.

9. Згорток з начинкою переверніть швом вниз і розкачати до товщини 1,5-2 сантиметри, в центрі зробіть невеликий отвір. Заготовки осетинського пирога викладіть на деко або у круглу форму.

10. Випічку готуйте в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин. Гарячі пироги змастіть вершковим маслом, наріжте їх на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!