Соковитий осетинський пиріг зі шпинатом і сиром
Соковиті осетинські пироги давно стали дуже популярними далеко за межами своєї батьківщини. А скільки нових начинок для них з’явилося, наприклад, неймовірно смачний варіант зі шпинату і сиру.
Час готування: 180 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Молоко – 750 мл
- Дріжджі свіжі – 20 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цукор – 25 гр.
- Сіль – 15 гр.
- Для начинки:
- Шпинат – 300 гр.
- Сир – 500 гр.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець мелений – за смаком.
- Масло – для змазування.
Процес приготування:
1. У миску просіяти борошно і додайте сіль.
2. Свіжі дріжджі розкришите і змішати з теплим молоком і цукром.
3. Далі дріжджову масу змішайте з борошном. Вимісіть тісто.
4. Потім в тісто додайте розм’якшене вершкове масло і повністю вмішайте його. Тісто залиште в теплому місці на годину, для підйому.
5. На рослинному маслі обсмажте нарізаний шпинат з сіллю і мелений перець.
6. Зелену цибулю дрібно наріжте ножем. Сир натріть на крупній тертці. Змішайте шпинат, цибулю і сир.
7. Тісто розділіть на 4 частини, кожну розкачати в круглий коржик. На тісто викладіть начинку з шпинату і сиру.
8. Краї тіста поверніть до центру і закріпіть їх.
9. Згорток з начинкою переверніть швом вниз і розкачати до товщини 1,5-2 сантиметри, в центрі зробіть невеликий отвір. Заготовки осетинського пирога викладіть на деко або у круглу форму.
10. Випічку готуйте в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин. Гарячі пироги змастіть вершковим маслом, наріжте їх на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!