Як приготувати смачне овочеве рагу з куркою і баклажанами?
Якщо і готувати овочеве рагу, то тільки з додаванням різноманітних овочів. Не бійтеся нейтральних за смаком баклажанів, адже в процесі приготування вони стають пряними, ніжними і при всьому цьому не перекривають смак інших інгредієнтів, а тільки роблять його ще більш вираженим.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:25 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100-150 гр.
- Кабачок – 200 гр.
- Баклажан – 200 гр.
- Морква – 150 гр.
- Перець болгарський – 100 гр.
- Томати – 150 гр.
- Гриби – 100-150 гр.
- Часник – 5 зуб.
- Масло оливкове – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищену від шкірки морква промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками, які в першу чергу відправляємо обсмажуватися в розігріту з олією сковорідку.
2. Цибулю також очищаємо і нарізаємо як можна більше. Подрібнену цибулю додаємо до моркви.
3. Нарізаємо тонкими смужками філе і відбиваємо за допомогою кухонного молотка.
4. Розігріваємо другу сковороду з оливковою олією і добре смажимо нарізане філе курки.
5. Як тільки скибочки стали міняти колір золотистий, перекладаємо їх до моркви з цибулею. Все добре перемішуємо і продовжуємо обсмажувати.
6. Паралельно з цим нарізаємо крупною соломкою болгарський перець, для яскравості беремо два кольори, і відправляємо його до м’яса з овочами.
7. Нарізаємо разом з шкіркою молодий кабачок.
8. Також на більш дрібні шматочки ріжемо баклажани.
9. Плюс в доповненні до всіх овочів, нарізаємо підготовлені шампіньйони. За рахунок них страва насичується білком і ароматом.
10. В останню чергу нарізаємо помідори на невеликі четвертинки. Всі овочі по черзі викладаємо в сковороду і тушкуємо хвилин п’ять. За п’ять хвилин до вимикання солимо, перчимо і додаємо роздавлений часник.
11. Готове рагу тримаємо під закритою кришкою на вимкненому вогні протягом 10 хвилин. Тільки після цього розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Бажаємо приємного апетиту!