Овочеве рагу з куркою – 8 рецептів з покроковими фото

Як приготувати смачне овочеве рагу з куркою і баклажанами?

Якщо і готувати овочеве рагу, то тільки з додаванням різноманітних овочів. Не бійтеся нейтральних за смаком баклажанів, адже в процесі приготування вони стають пряними, ніжними і при всьому цьому не перекривають смак інших інгредієнтів, а тільки роблять його ще більш вираженим.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:25 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100-150 гр.
  • Кабачок – 200 гр.
  • Баклажан – 200 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Томати – 150 гр.
  • Гриби – 100-150 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищену від шкірки морква промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками, які в першу чергу відправляємо обсмажуватися в розігріту з олією сковорідку.

2. Цибулю також очищаємо і нарізаємо як можна більше. Подрібнену цибулю додаємо до моркви.

3. Нарізаємо тонкими смужками філе і відбиваємо за допомогою кухонного молотка.

4. Розігріваємо другу сковороду з оливковою олією і добре смажимо нарізане філе курки.

5. Як тільки скибочки стали міняти колір золотистий, перекладаємо їх до моркви з цибулею. Все добре перемішуємо і продовжуємо обсмажувати.

6. Паралельно з цим нарізаємо крупною соломкою болгарський перець, для яскравості беремо два кольори, і відправляємо його до м’яса з овочами.

7. Нарізаємо разом з шкіркою молодий кабачок.

8. Також на більш дрібні шматочки ріжемо баклажани.

9. Плюс в доповненні до всіх овочів, нарізаємо підготовлені шампіньйони. За рахунок них страва насичується білком і ароматом.

10. В останню чергу нарізаємо помідори на невеликі четвертинки. Всі овочі по черзі викладаємо в сковороду і тушкуємо хвилин п’ять. За п’ять хвилин до вимикання солимо, перчимо і додаємо роздавлений часник.

11. Готове рагу тримаємо під закритою кришкою на вимкненому вогні протягом 10 хвилин. Тільки після цього розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.

Бажаємо приємного апетиту!