Тушкований палтус в сметані
Тушкований палтус в сметані – це неймовірно смачне і яскраве блюдо для вашого обіду або вечері в колі родини. Риба, приготовлена таким способом, виходить неймовірно соковитою і ніжною. Для здійснення кулінарної ідеї скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе палтуса – 0,8 кг
- Приправа для риби – 1,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Для сметанного соусу:
- Сметана – 250 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Зелень подрібнена – 2 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Філе палтуса нарізаємо невеликими шматочками, після обвалюємо їх у суміші з борошна, солі, перцю і приправи для риби.
Крок 2. Перекладаємо рибу на сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.
Крок 3. Тимчасово виймаємо рибу з сковороди. Розтоплюємо вершкове масло і опускаємо сюди півкільця цибулі. Обсмажуємо до м’якості.
Крок 4. У глибокій мисці перемішуємо сметану, сіль, зелень, перець і подрібнений часник.
Крок 5. На цибульну подушку викладаємо рибу.
Крок 6. Заливаємо заготівлю сметанним соусом і тушкуємо близько 10-15 хвилин.
Крок 7. Тушкований палтус в сметані готовий. Перекладайте на тарілку і подавайте до столу!