Палтус на сковороді – 6 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Тушкований палтус в сметані

Тушкований палтус в сметані – це неймовірно смачне і яскраве блюдо для вашого обіду або вечері в колі родини. Риба, приготовлена таким способом, виходить неймовірно соковитою і ніжною. Для здійснення кулінарної ідеї скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе палтуса – 0,8 кг
  • Приправа для риби – 1,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Для сметанного соусу:

  • Сметана – 250 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Зелень подрібнена – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе палтуса нарізаємо невеликими шматочками, після обвалюємо їх у суміші з борошна, солі, перцю і приправи для риби.

Крок 2. Перекладаємо рибу на сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 3. Тимчасово виймаємо рибу з сковороди. Розтоплюємо вершкове масло і опускаємо сюди півкільця цибулі. Обсмажуємо до м’якості.

Крок 4. У глибокій мисці перемішуємо сметану, сіль, зелень, перець і подрібнений часник.

Крок 5. На цибульну подушку викладаємо рибу.

Крок 6. Заливаємо заготівлю сметанним соусом і тушкуємо близько 10-15 хвилин.

Крок 7. Тушкований палтус в сметані готовий. Перекладайте на тарілку і подавайте до столу!