Паштет з свинячої печінки – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Домашній паштет із свинячої печінки в духовці

З приготуванням паштету з свинячої печінки легко можна впоратися в домашніх умовах. Наприклад, приготований паштет у духовці, виходить менш калорійним і більш ніжним.

Час готування: 105

Час приготування: 40 хв

Порцій – 6

Склад:

  • Печінка свиняча – 750 гр.
  • М’якоть свиняча – 300 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Свинина жирна – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо і печінку помийте, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте варитися.

Крок 2. Коли вода закипить, зніміть піну, додайте сіль, моркву, корінь петрушки і селери.

Крок 3. Варіть м’ясо і печінку 20-25 хвилин, потім вийміть їх з бульйону і остудіть. Наріжте печінку і м’ясо кубиками.

Крок 4. Цибулю наріжте кільцями і обсмажте до м’якості на рослинному маслі. Додайте цибулю до м’яса і печінки.

Крок 5. Прокрутіть печінка, м’ясо, лук і варену моркву через м’ясорубку два рази, щоб маса вийшла більш однорідною.

Крок 6. В отриману масу вмішайте курячі яйця і додайте мелений перець.

Крок 7. Форму для запікання застелити пергаментом, викладіть в неї паштет. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте паштет 35-40 хвилин. Готову страву остудіть, наріжте і можна пригощатися.