Домашній паштет із свинячої печінки в духовці
З приготуванням паштету з свинячої печінки легко можна впоратися в домашніх умовах. Наприклад, приготований паштет у духовці, виходить менш калорійним і більш ніжним.
Час готування: 105
Час приготування: 40 хв
Порцій – 6
Склад:
- Печінка свиняча – 750 гр.
- М’якоть свиняча – 300 гр.
- Морква – 3 шт.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Свинина жирна – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Корінь петрушки – 1 шт.
- Корінь селери – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо і печінку помийте, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте варитися.
Крок 2. Коли вода закипить, зніміть піну, додайте сіль, моркву, корінь петрушки і селери.
Крок 3. Варіть м’ясо і печінку 20-25 хвилин, потім вийміть їх з бульйону і остудіть. Наріжте печінку і м’ясо кубиками.
Крок 4. Цибулю наріжте кільцями і обсмажте до м’якості на рослинному маслі. Додайте цибулю до м’яса і печінки.
Крок 5. Прокрутіть печінка, м’ясо, лук і варену моркву через м’ясорубку два рази, щоб маса вийшла більш однорідною.
Крок 6. В отриману масу вмішайте курячі яйця і додайте мелений перець.
Крок 7. Форму для запікання застелити пергаментом, викладіть в неї паштет. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте паштет 35-40 хвилин. Готову страву остудіть, наріжте і можна пригощатися.