Смачну печеню з яловичини з картоплею в каструлі на плиті
Тушковану в каструлі печеня з яловичини і картоплі – блюдо для всієї родини. Хоч готувати печеню – завдання не з легких і довгий процес, але результатом ви і ваші близькі будете задоволені.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Картопля – 1,3-1,5 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – 4-6 гілок.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні продукти. М’ясо помийте, овочі очистіть.
2. Моркву натріть на тертці. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Часник також порубаєте ножем.
3. М’ясо наріжте кубиками і викладіть його на розігріту сковороду. Коли частина рідини випарується, посоліть і приправте його, смажте до утворення золотистої скоринки.
4. Потім окремо обсмажте цибулю до золотистого кольору.
5. Далі додайте на сковороду моркву і часник, продовжуйте смажити овочі разом до м’якості моркви.
6. Викладіть овочі томатну пасту і влийте воду, перемішайте і продовжуйте тушкувати ще пару хвилин.
7. Поставте каструлю на вогонь. Викладіть в неї обсмажене м’ясо, засмажку з овочів, додайте лавровий лист і запашний перець. Тушкуйте печеня на повільному вогні. Хвилин через 20 посоліть за смаком і готуйте ще 1-1,5 години.
8. Картоплю наріжте кубиками.
9. Викладіть картоплю в каструлю, долийте воду, щоб вона повністю покрила картоплю. Через 30-40 хвилин спробуйте картопля, він повинен бути готовий.
10. Всипте рубану зелень і спробуйте блюдо на сіль.
11. Вимкніть плиту, дайте жаркого настоятися ще 20 хвилин і можна подавати до столу.
Приємного апетиту!