Печеня з яловичини – 8 рецептів з картоплею по-домашньому з покроковими фото

Смачну печеню з яловичини з картоплею в каструлі на плиті

Тушковану в каструлі печеня з яловичини і картоплі – блюдо для всієї родини. Хоч готувати печеню – завдання не з легких і довгий процес, але результатом ви і ваші близькі будете задоволені.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 90 хв

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Картопля – 1,3-1,5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – 4-6 гілок.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні продукти. М’ясо помийте, овочі очистіть.

2. Моркву натріть на тертці. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Часник також порубаєте ножем.

3. М’ясо наріжте кубиками і викладіть його на розігріту сковороду. Коли частина рідини випарується, посоліть і приправте його, смажте до утворення золотистої скоринки.

4. Потім окремо обсмажте цибулю до золотистого кольору.

5. Далі додайте на сковороду моркву і часник, продовжуйте смажити овочі разом до м’якості моркви.

6. Викладіть овочі томатну пасту і влийте воду, перемішайте і продовжуйте тушкувати ще пару хвилин.

7. Поставте каструлю на вогонь. Викладіть в неї обсмажене м’ясо, засмажку з овочів, додайте лавровий лист і запашний перець. Тушкуйте печеня на повільному вогні. Хвилин через 20 посоліть за смаком і готуйте ще 1-1,5 години.

8. Картоплю наріжте кубиками.

9. Викладіть картоплю в каструлю, долийте воду, щоб вона повністю покрила картоплю. Через 30-40 хвилин спробуйте картопля, він повинен бути готовий.

10. Всипте рубану зелень і спробуйте блюдо на сіль.

11. Вимкніть плиту, дайте жаркого настоятися ще 20 хвилин і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!