Перлова каша на воді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Як зварити смачну кашу з перловки з м’ясом?

Перлова крупа з м’ясом дуже нагадує плов. Ситне блюдо підійде для сімейного обіду або вечері. Готувати дуже просто, справляться навіть новачки. Подавайте зі свіжою зеленню або овочами.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 300 гр.
  • Вода – 3 склянки
  • Свинина – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Перлову крупу попередньо вимочуємо, а після промиваємо під водою.

2. Свинину ріжемо на шматочки. Обсмажуємо їх на рослинній олії в каструлі з товстим дном.

3. Коли м’ясо придбає золотавий відтінок, додаємо до нього ріпчасту цибулю.

4. Розмішуємо вміст і тушкуємо ще 5 хвилин.

5. Сюди ж натираємо очищену моркву.

6. Викладаємо підготовлену крупу.

7. Заливаємо продукти водою. Солимо заготівлю і доповнюємо спеціями за смаком.

8. Тушкуємо на слабкому вогні до готовності, близько 40 хвилин.

9. Поживна каша з м’ясом готова, подавайте до вашого столу. За бажанням, страву можна прикрасити свіжою зеленню.