Як зварити смачну кашу з перловки з м’ясом?
Перлова крупа з м’ясом дуже нагадує плов. Ситне блюдо підійде для сімейного обіду або вечері. Готувати дуже просто, справляться навіть новачки. Подавайте зі свіжою зеленню або овочами.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 300 гр.
- Вода – 3 склянки
- Свинина – 600 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
1. Перлову крупу попередньо вимочуємо, а після промиваємо під водою.
2. Свинину ріжемо на шматочки. Обсмажуємо їх на рослинній олії в каструлі з товстим дном.
3. Коли м’ясо придбає золотавий відтінок, додаємо до нього ріпчасту цибулю.
4. Розмішуємо вміст і тушкуємо ще 5 хвилин.
5. Сюди ж натираємо очищену моркву.
6. Викладаємо підготовлену крупу.
7. Заливаємо продукти водою. Солимо заготівлю і доповнюємо спеціями за смаком.
8. Тушкуємо на слабкому вогні до готовності, близько 40 хвилин.
9. Поживна каша з м’ясом готова, подавайте до вашого столу. За бажанням, страву можна прикрасити свіжою зеленню.