Підлива для котлет – 8 смачних рецептів приготування з фото покроково

Простий і швидкий рецепт вершковою підливи для котлет

Вершкова підлива готується з мінімальної кількості інгредієнтів і відмінно підходить до котлет з будь-якого м’яса. Якщо підливу з томатною пастою і спеціями, не кожна мама дасть дитині, то паровими котлетами з вершковою підливою (просто не додавайте перець) можна сміливо нагодувати чадо.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Вершки (20 %) – 200 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Італійські трави – за смаком

Процес приготування:

1. Поставте сковороду на плиту і розігрійте. Висипте на суху поверхню пшеничне борошно і обсмажте її помішуючи не більше хвилини. Нам необхідно просто нейтралізувати смак сирої борошна, а не обсмажувати її до зміни кольору.

2. Зробіть вогонь мінімальним і відправте на сковороду шматок вершкового масла.

3. Злегка помішуючи, дочекайтеся, щоб воно повністю розтопилося.

4. Влийте в обсмажену олійно-борошняну суміш вершки. Класичними вершками для приготування соусів і підлив вважаються саме двадцяти процентні вершки. Але якщо ви хочете зробити соус менш густим і калорійним, то сміливо можете використовувати вершки з жирність десять відсотків і навіть замінити їх молоком (в такому випадку доведеться додати більшу кількість борошна і вершкового масла, щоб підлива вийшла потрібної густоти).

5. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. У вас не повинні утворитися грудки. Далі посоліть і всипте спеції. Робіть це по своїм смаковим уподобанням. В даному випадку використовувалися італійські трави, чорний мелений перець і мускатний горіх. Ви можете експериментувати зі спеціями і кожен раз отримувати нові відтінки смаку, адже вершкова підлива дуже вдячна база для експериментів, не має свого яскраво-вираженого смаку.

6. Томіть підливу на мінімальному вогні не більше 3-х хвилин. Щоб визначити досягла підлива потрібну густоту і консистенцію просто проведіть силіконової лопаткою по сковороді, якщо утворився «розрив» не заповниться, то можете вимкнути вогонь і знімати сковороду з плити.

7. Вершкова підлива готова. Можете подавати її в піалі або соусниці, або полити нею котлети в порційних тарілках.

Приємного апетиту!