Пісна випічка – 10 швидких і смачних рецептів до чаю з покроковими фото

Пісний шоколадний пиріг в духовці

Пісний шоколадний пиріг в духовці виходить неймовірно смачним, повітряним і апетитним. Ідеальне рішення для вашого чаювання або свята під час посту. Також такий десерт оцінять вегани і вегетаріанці. Обов’язково беріть на замітку і дивуйте своїх рідних!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 210 гр.
  • Вода – 240 мл
  • Масло рослинне – 75 мл
  • Какао-порошок – 35 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 20 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 10 гр.

Для глазурі:

  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. л.
  • Вода – 7 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно разом з какао-порошком і розпушувачем. У цю суміш додаємо сіль і два види цукру. Перемішуємо з допомогою віночка.

Крок 2. До отриманої суміші поступово вливаємо теплу воду і рослинну олію. Поступово вимішуємо масу віночком до утворення ніжного однорідного тесту.

Крок 3. Переливаємо шоколадне тісто у форму для випікання. Ставимо в розігріту до 170 градусів на 45-50 хвилин.

Крок 4. Готовий пиріг акуратно перекладаємо на решітку і даємо йому охолонути.

Крок 5. Для глазурі з’єднуємо какао-порошок, цукрову пудру і крохмаль. Поступово вливаємо до них холодну воду і вимішуємо до однорідної шоколадної суміші.

Крок 6. Глазур’ю покриваємо остиглий пиріг. Можна прикрасити його за своїм смаком.

Крок 7. Пісний шоколадний пиріг в духовці готовий. Нарізуйте порційними шматочками і пробуйте!