Пісний шоколадний пиріг в духовці
Пісний шоколадний пиріг в духовці виходить неймовірно смачним, повітряним і апетитним. Ідеальне рішення для вашого чаювання або свята під час посту. Також такий десерт оцінять вегани і вегетаріанці. Обов’язково беріть на замітку і дивуйте своїх рідних!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 210 гр.
- Вода – 240 мл
- Масло рослинне – 75 мл
- Какао-порошок – 35 гр.
- Цукор – 180 гр.
- Цукор ванільний – 20 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 10 гр.
Для глазурі:
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- цукрова Пудра – 3 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. л.
- Вода – 7 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Просіваємо борошно разом з какао-порошком і розпушувачем. У цю суміш додаємо сіль і два види цукру. Перемішуємо з допомогою віночка.
Крок 2. До отриманої суміші поступово вливаємо теплу воду і рослинну олію. Поступово вимішуємо масу віночком до утворення ніжного однорідного тесту.
Крок 3. Переливаємо шоколадне тісто у форму для випікання. Ставимо в розігріту до 170 градусів на 45-50 хвилин.
Крок 4. Готовий пиріг акуратно перекладаємо на решітку і даємо йому охолонути.
Крок 5. Для глазурі з’єднуємо какао-порошок, цукрову пудру і крохмаль. Поступово вливаємо до них холодну воду і вимішуємо до однорідної шоколадної суміші.
Крок 6. Глазур’ю покриваємо остиглий пиріг. Можна прикрасити його за своїм смаком.
Крок 7. Пісний шоколадний пиріг в духовці готовий. Нарізуйте порційними шматочками і пробуйте!