Пісні торти – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Пісні торти — прекрасний привід порадувати себе смачним десертом навіть під час Посту. Щоб вам не довелося порушувати режим харчування і відмовлятися від солодкого, ми підібрали 10 чудових рецептів пісних тортів.

Пісний шоколадний торт — дуже простий і швидкий рецепт

Прекрасний пісний торт для сімейного чаювання. Любителі шоколаду його точно оцінять. Готується він просто з мінімального набору продуктів.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно пшеничне 200 гр.
  • Масло соняшникова ½ склянки
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Розпушувач 1 ст. л.
  • Вода 250 мл
  • Какао-порошок-3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий пісний торт в домашніх умовах? У мисці змішайте просіяне борошно, какао-порошок, цукор і розпушувач для тіста.
  2. В окремій мисці змішайте воду і соняшникову олію.
  3. Змішайте сухі і рідкі інгредієнти між собою.
  4. За консистенцією тісто має бути, як густа сметана.
  5. Форму застелити пекарським папером, викладіть в неї тісто.
  6. Запікайте шоколадний торт в духовці, розігрітій до 180 градусів 45-50 хвилин. За бажанням перед подачею полийте торт глазур’ю або варенням.

Приємного апетиту!

Пісний морквяний торт з волоськими горіхами

Оригінальний і смачний торт. Завдяки моркви десерт має приємний апельсиновий колір і солодкий смак. Рецепт приготування неймовірно простий, що дозволяє впоратися з ним навіть школяреві.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Масло рослинне – 8 ст. л.
  • Цукор – 2/3 склянки
  • Сік з м’якоттю – 1 склянка
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Горіхи підсушіть в духовці, потім порубаєте ножем або подрібніть в блендері.

2. Цукор змішайте з рослинним маслом.

3. В отриману суміш влийте сік. Це може бути будь сік, який за смаком буде поєднуватися з морквою.

4. Морква вимийте, очистіть і натріть на дрібній тертці.

5. Викладіть моркву і горіхи в миску, перемішайте.

6. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і ваніліном. Всипте цю суміш у миску і замісіть тісто.

7. Тісто викладіть у форму, випікайте торт при 200 градусах 40 хвилин.

8. Готовий торт охолодіть, прикрасьте по своєму смаку і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Ніжний і екзотичний кокосовий торт в домашніх умовах

Ніжний і екзотичний десерт, який можна приготувати навіть у піст. У цьому торті поєднуються листкове коржі і легкий кокосовий крем. Як приготувати це невагоме диво, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Вода – 440 мл
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Молоко кокосове – 400 мл
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 пачка.
  • кокосова Стружка – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку приготуйте крем. У каструлю влити кокосове молоко, 4 ст. л. цукру і 300 мл води, всипте кокосову стружку. Змішайте і доведіть інгредієнти до кипіння, зніміть каструлю з вогню і дайте настоятися 10 хвилин.

2. Трохи кокосового молока відлийте і змішайте з 50 грамами борошна. Отриману масу влийте назад в каструлю і перемішайте.

3. На повільному вогні варіть крем до загустіння, потім перелийте в миску, накрийте харчовою плівкою і дайте йому охолонути.

4. Тепер можна переходити до замісу тіста. У миску просіяти борошно, додати дрібку солі, цукор, що залишився і соду, гашену оцтом.

5. Влийте в миску до борошна 40 мл води і рослинне масло, перемішайте інгредієнти до стану дрібної крихти.

6. Влийте решту 100 мл води і замісіть еластичне тісто. Розділіть тісто на 10-12 рівних частин, накрийте їх харчовою плівкою і поставте на 30 хвилин у холодильник.

7. Кожен шматочок тіста розкачайте в тонкий круглий коржик, наколіть їх виделкою і випікайте в духовці при 200 градусах за 5-7 хвилин.

8. Готові коржі обріжте до рівної круглої форми. Обрізки подрібніть в крихту, вони знадобляться для прикраси торта.

9. Коржі змастіть остившім кокосовим кремом.

10. Кремом промажте верх і боки торта, посипте їх крихтою. Кокосовий торт помістіть в холодильник на 4-6 годин для просочення, потім подавайте смачний десерт з кавою або чаєм.

Приємного апетиту!

Пісний торт на основі апельсинового соку

Рецепт торта на всі випадки життя: для звичайного дня і в пост. Багатьом припаде до смаку його свіжий апельсиновий смак і аромат. Крем для торта можна підібрати по своєму смаку.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Сік апельсиновий – 200 мл
  • Апельсин – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 290 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цукор – 200 гр.
  • Оцет винний – 40 мл
  • Есенція ванільна – 1 ч. л.
  • Сода – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Борошно просійте, додайте щіпку солі, перемішайте.

2. Апельсин вимити, висушити і на дрібній тертці натріть цедру. Для торта знадобиться 3 столові ложки цедри.

3. У миску влийте апельсиновий сік, всипте цукор і перемішайте. Потім додати апельсинову цедру, ванільну есенцію, рослинне масло і винний оцет, добре перемішайте.

4. Змішайте сухі і рідкі інгредієнти, збийте їх на низькій швидкості міксера до однорідної маси.

5. В 3 столових ложках апельсинового соку розведіть соду і влийте цю суміш в тісто, перемішайте швидкими рухами. Після цього тісто посвітлішає і трохи збільшиться в об’ємі.

6. Форму для випічки змастіть рослинним маслом, викладіть в неї тісто. Випікайте торт в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. Потім вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте торту постояти 5 хвилин.

7. Після цього вийміть торт з форми, покладіть на решітку і повністю остудіть.

8. Бісквіт розрізати на дві частини, змастіть кремом і прикрасити по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Смачний торт з кремом з манки без додавання яєць і молока

Якщо хочеться в пост порадувати себе чим-небудь солодким, то зверніть увагу на цей рецепт. Тісто для торта замішується без використання яєць і молока, а крем готується на основі манки.

Час готування: 4-5 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 8-9 ст. л.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сода – 2 гр.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Вода – 0,5-1 склянка
  • Какао – 2 ст. л.
  • Для крему:
  • Манка – 3 ст. л.
  • Джем – 4-5 ст. л.
  • Посипка цукрова декоративна – для прикраси.

Процес приготування:

1. У миску всипте цукор і борошно, перемішайте.

2. Додайте соняшникову олію, соду, лимонну кислоту і влийте стільки води, скільки візьме тісто. Воно повинно вийти трохи густіше, ніж тісто на оладки.

3. Тісто розділіть на три частини. Дві білі частини розлийте по формах і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. У третю частину тіста вмішайте какао, також викладіть його в форму і відправте в духовку.

4. Для крему візьміть невелику каструлю, влийте в неї трохи води, додайте манну крупу і зваріть рідку кашу. Потім додайте джем, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.

5. Складіть готові коржі один на одного, промажте їх кремом. Боки і верх торта також покрийте манним кремом, прикрасьте торт цукровою посипкою. Торт поставте в холодильник на 3-4 години для просочення.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пісного торта «Наполеон»

З цим чудовим десертом вам навіть сподобається постити і сидіти на дієті. У цьому торті немає яєць і молока, але на смак він може посперечатися до традиційних «Наполеоном» і також добре прикрасить собою святковий стіл.

Час готування: 9 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для тіста:
  • Вода мінеральна – 200 мл
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Борошно – 3-3,5 ст.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Для крему:
  • Сік апельсиновий – 1 л
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Мигдаль – 50 гр.

Процес приготування:

1. В чашу кухонного комбайна влийте рослинне масло і мінеральну воду, всипте борошно і сіль.

2. За допомогою кухонного комбайна замісіть тісто.

3. Тісто поділіть на 10 рівних шматків і помістіть в холодильник на півгодини.

4. Потім прямо на пекарської папері розкачати тонкі коржі.

5. Відразу обріжте коржі по одній формі. На тесті зробіть проколи вилкою.

6. Випікайте коржі при 180-200 градусах за 5-7 хвилин.

7. У каструлю всипте цукор і подрібнені горіхи. Влийте сік.

8. Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім поступово всипте манну крупу, перемішайте.

9. Зніміть каструлю з вогню, охолодіть крем і збийте його блендером.

10. Коржі промажте кремом і складіть їх один на одного. Один корж подрібніть в крихту і посипати нею торт.

11. Торт поставте в холодильник для просочення на 6-8 годин. Пісний «Наполеон» виходить м’яким і досить соковитим.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий пісний торт з печива без випічки

Недорогий і смачний торт, який можна приготувати в пост. Десерт також буде до речі, якщо у вас немає духовки або бажання возитися з тестом. Торт виходить смачним і солодким, і дуже добре до нього підходить пісна глазур.

Час готування: 4,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Для торта:
  • Печиво пісне – 120 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Шоколад – 60 гр.
  • Для глазурі:
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Какао – 3 ст. л.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.
  • Вода – 3-6 ст. л.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте воду, додайте цукор, перемішайте і поставте на вогонь.

2. Борошно просійте і обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору, постійно помішуючи. Додайте борошно і часточки шоколаду в каструлю, змішайте до отримання однорідної маси. Потім розламайте печиво і перекладіть його в каструлю.

3. Перемішайте вміст каструлі. Форму застелити харчовою плівкою і викладіть в неї шоколадно-піщану масу. Загорніть краї плівки наверх і помістіть форму на пару годин в морозилку.

4. Приготуйте глазур. У каструлю влийте воду, всипте в неї крохмаль, какао і цукрову пудру.

5. Доведіть глазур до кипіння зніміть каструлю з вогню і остудіть її вміст.

6. Вийміть торт з морозилки, перекладіть його на плоске блюдо і полити глазур’ю. Щоб торт просочився помістіть його на пару годин в холодильник.

Приємного апетиту!

Як приготувати пісний торт «Медовик» без додавання яєць?

Представляємо вам пісну версію всіма улюбленого «Медовика». Він дуже схожий на свій оригінал, хоча склад інгредієнтів має не зовсім звичайний. Насіння льону замінюють яйця, мед і коричневий цукор надають приголомшливий аромат і карамельний колір торту.

Час готування: 9 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Для тіста:
  • Насіння льону – 20 гр.
  • Вода – 6 ст. л.
  • Мед – 100 мл
  • Цукор коричневий – 100 гр.
  • Масло кокосове – 80 гр.
  • Борошно пшеничне – 360 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/8 ч. л.
  • Для крему:
  • Горіхи кешью – 300 гр.
  • Масло кокосове – 30 гр.
  • Молоко кокосове – 200 мл
  • Мед – 100 мл
  • Сік лимонний – 60 мл

Процес приготування:

1. Кешью замочіть у воді на 6-8 годин.

2. Насіння льону подрібніть в кавомолці. Лляну борошно змішайте з 6 столовими ложками води і залиште для набухання.

3. У каструлі змішайте мед, коричневий цукор і кокосове масло. Підігрійте інгредієнти на середньому вогні і змішайте їх до однорідності. Потім отриману масу остудіть і додайте до неї набряклу лляну борошно.

4. В окремій мисці змішайте борошно, сіль і розпушувач для тіста. Отриману суміш додайте в медово-кокосову масу і перемішайте.

5. Замісіть м’яке і пластичне тісто. Загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на годину.

6. За цей час можна приготувати крем. Розтопіть кокосове масло. З кешью злийте воду, промийте горіхи під проточною водою і змішайте з медом, лимонним соком і розтопленим маслом.

7. Збийте інгредієнти блендером до утворення густого білого крему.

8. Дістаньте тісто з холодильника і розділіть на 5 частин. Кожну частину розкачайте на пергаменті в тонкий пласт. Випікайте коржі при 180 градусах за 5-7 хвилин.

9. Поки коржі будуть гарячими обріжте їх до одного розміру. Складіть коржі стопкою і промажте кремом. Обрізки подрібніть до крихту і посипте нею торт.

10. Залиште торт на 2 години при кімнатній температурі, потім приберіть його в холодильник на 6 годин для просочення. Торт виходить дуже ніжним і ароматним.

Приємного апетиту!

Пісний торт «Прага»

Торт «Прага» – це класика радянської кухні, яка з роками не втрачає свою актуальність. Це смачний шоколадний торт для буднів і свят. Багато люблять його не тільки за смак, але і за простоту приготування.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для бісквіта:
  • Борошно – 240 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Какао – 50 гр.
  • Насіння льону – 2 ст. л.
  • Вода – 300 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для крему:
  • Цукор – 100 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Крупа манна – 40 гр.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Для глазурі:
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Шоколад – 100 гр.

Процес приготування:

1. Змішайте просіяне борошно, какао, соду, сіль і цукор. Насіння льону залийте 40-70 мл окропу і залиште на годину, після чого подрібніть їх блендером.

2. До сухих інгредієнтів додайте рослинне масло, воду, що залишилася і подрібнене насіння льону, замісіть однорідне тісто.

3. Тісто викладіть у форму і запікайте при 180 градусах 45-60 хвилин. Бісквіт повністю остудіть і розріжте на два коржі.

4. Зваріть крем. У каструлю налийте воду, доведіть його до кипіння, потім тонкою цівкою всипте манну крупу і варіть до загустіння. В кінці додайте цукор, перемішайте. Зніміть каструлю з вогню, в гарячу манку викладіть шоколад і розмішуйте крем до його повного розчинення. При бажанні можна збити крем блендером.

5. Промажте коржі кремом, складіть їх один на одного.

6. Приготуйте глазур. На водяній бані розтопити плитку шоколаду, додайте рослинне масло, перемішайте. Глазур’ю полийте торт і відправте його в холодильник на 7-10 годин для просочення.

Приємного апетиту!

Ніжний пісний торт «Пташине молоко», що тане в роті

Вишуканий десерт з ароматом ванілі, тане в роті. Цей рецепт дозволить вам приготувати торт «Пташине молоко», який можна їсти веганам і тим, хто дотримується посту.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для суфле:
  • Вода – 160 мл
  • Агар-агар – 4 ч. л.
  • Цукор – 400 гр.
  • Аквафабы – 250 гр.
  • Сік лимонний – 70 мл
  • Для бісквіта:
  • Борошно – 200 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 пакетик.
  • Цукор – 120 гр.
  • Цедра лимона – за смаком.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Вода мінеральна з газом – 200 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Для глазурі:
  • Шоколад – 200 гр.

Процес приготування:

1. Змішайте борошно, крохмаль, розпушувач для тіста, цукор і сіль, додайте цедру лимона і рослинне масло, перемішайте ці інгредієнти.

2. Потім додайте в миску мінеральну воду, добре перемішайте тісто.

3. Отримане тісто викладіть у форму для запікання. Випікайте бісквіт при 180 градусах 35-40 хвилин. Потім повністю остудіть його.

4. У глибоку ємність налийте аквафабу, збийте її міксером до м’яких піків, потім додайте цукор і продовжуйте збивати до повного розчинення цукру.

5. У каструлю влийте воду, додайте агар-агар, цукор і лимонний сік. Варіть сироп 5 хвилин від моменту закипання.

6. Сироп з агар-агаром влийте у збитий аквафаб тонкою цівкою і перемішайте.

7. Отриману масу викладіть на бісквіт і поставте в холодильник для застигання. Коли суфле застигне, акуратно вийміть торт з форми.

8. Приготуйте глазур. Розтопіть шоколад на водяній бані. Полийте торт шоколадом і залиште до повного застигання. Потім торт «Пташине молоко» можна подати до чаю.

Приємного апетиту!