Кабачкова піца з фаршем в духовці
Кабачкова піца з фаршем в духовці готується просто і виходить дуже ніжним, ситним та смачним блюдом. Варіанти приготування різні. У цьому рецепті кабачкову основу робимо з тертих кабачків. Фарш обсмажуємо з цибулею і томатною пастою. Доповнюємо піцу традиційними помідорами і сиром.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Час приготування: 35 хвилин.
Порції: 8.
Склад:
- Кабачок – 1 кг
- Фарш – 400 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Яйце – 4 шт.
- Твердий сир – 100 гр.
- Помідори – 6 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очистіть і дрібно наріжте цибулини. У сковорідці розігрійте рослинну олію і обсмажте на ньому до готовності м’ясний фарш з цибулею. Фарш добре розімніть виделкою. До кінця обсмажування фарш посипте сіллю з чорним перцем і хмелі-сунелі.
Крок 2. Потім до фаршу додайте дві ложки томатної пасти, перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні протягом 5-7 хвилин.
Крок 3. На крупній тертці подрібніть кабачки, посипте сіллю, перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб кабачок дав сік. Потім руками кабачкову масу добре відіжміть.
Крок 4. Гострим ножем наріжте помідори тонкими кружальцями.
Крок 5. В окремому посуді збийте курячі яйця зі сметаною в однорідну масу.
Крок 6. Форму для запікання змастіть маслом. У неї покладіть рівним шаром половину кабачкової маси. Поверх кабачків укладіть обсмажений фарш з цибулею і повністю покрийте його іншою масою. Поверх кабачкової маси розкладіть нарізку помідор, рівномірно посипте половиною тертого сиру і залийте яєчно-сметанною сумішшю.
Крок 7. Увімкніть Духовку на 180°С. Запечіть піцу протягом 30 хвилин. Потім посипте іншим сиром і можете додати трохи зелені. Продовжіть запікання ще 5 хвилин, щоб сир розплавився. Приготовану в духовці кабачкову піцу з фаршем сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!