Справжній плов із баранини
Справжній плов з баранини – це яскрава до смаку, апетитна і нескладна у виконанні страва. Урізноманітнюйте домашнє меню за допомогою простого покрокового рецепту з нашої збірки. Ароматний плов можна подавати до сімейного обіду чи вечері. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Філе баранини – 1 кг.
- Рис – 400 грн.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Морква – 1 кг.
- Часник – 3 голівки.
- Перець гострий – до смаку.
- Кмин – 1 ст.
- Коріандр – 1 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Барбарис – до смаку.
- Паприка – до смаку.
- Суміш перців – до смаку.
- Суміш спецій – до смаку.
- Олія – 300 мл.
- Вода – 1,2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні спеції зі списку для приготування плову.
Крок 2. Промиваємо баранину та ріжемо її на невеликі шматочки.
Крок 3. Очищаємо та подрібнюємо цибулю з морквою. Цибулю можна обробити півкільцями, моркву – невеликими брусочками.
Крок 4. Розігріваємо казан з олією. Смажимо на ньому цибулю 10 хвилин, потім додаємо до неї баранину. Готуємо до рум’янцю та додаємо моркву. Перемішуємо і готуємо зірваку ще 10 хвилин.
Крок 5. Додаємо сіль, суміш перців та спецій. Заливаємо вміст окропом і гасимо одну годину.
Крок 6. Додаємо промитий рис, інші спеції. Заливаємо водою, щоб вона покривала рис на 3 см вище і гасимо до її вбирання. Далі вставляємо зубчики часнику і нудимо до повної готовності крупи. Вимикаємо вогонь і даємо настоятися під кришкою 20-30 хвилин.
Крок 7. Справжній плов із баранини готовий. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!