Плов класичний – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Справжній плов із баранини

Справжній плов з баранини – це яскрава до смаку, апетитна і нескладна у виконанні страва. Урізноманітнюйте домашнє меню за допомогою простого покрокового рецепту з нашої збірки. Ароматний плов можна подавати до сімейного обіду чи вечері. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Філе баранини – 1 кг.
  • Рис – 400 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Морква – 1 кг.
  • Часник – 3 голівки.
  • Перець гострий – до смаку.
  • Кмин – 1 ст.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Барбарис – до смаку.
  • Паприка – до смаку.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Суміш спецій – до смаку.
  • Олія – ​​300 мл.
  • Вода – 1,2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні спеції зі списку для приготування плову.

Крок 2. Промиваємо баранину та ріжемо її на невеликі шматочки.

Крок 3. Очищаємо та подрібнюємо цибулю з морквою. Цибулю можна обробити півкільцями, моркву – невеликими брусочками.

Крок 4. Розігріваємо казан з олією. Смажимо на ньому цибулю 10 хвилин, потім додаємо до неї баранину. Готуємо до рум’янцю та додаємо моркву. Перемішуємо і готуємо зірваку ще 10 хвилин.

Крок 5. Додаємо сіль, суміш перців та спецій. Заливаємо вміст окропом і гасимо одну годину.

Крок 6. Додаємо промитий рис, інші спеції. Заливаємо водою, щоб вона покривала рис на 3 см вище і гасимо до її вбирання. Далі вставляємо зубчики часнику і нудимо до повної готовності крупи. Вимикаємо вогонь і даємо настоятися під кришкою 20-30 хвилин.

Крок 7. Справжній плов із баранини готовий. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!