Розсипчастий плов з свинини в казані в духовці
Я хочу поділитися улюбленою і неймовірно смачним, на мій погляд, рецептом розсипчастого плову з свинини, приготований в духовці. Я часто готую такий плов, і всі, хто його пробують, отримують невимовне задоволення.
Час готування: 1 година 15 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
Свинина – 500 гр.
Рис – 200 гр.
Морква – 150 гр.
Цибуля ріпчаста – 150 гр.
Масло рослинне – 100 мл
Сіль – за смаком
Спеції для плову – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Бульйон – 600 мл
Процес приготування:
1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для розсипчастого плову з свинини. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
2. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів.
3. Очищений ріпчасту цибулю подрібніть гострим ножем.
4. Очищену моркву натріть на крупній тертці.
5. Поставте Казан на вогонь і налийте рослинне масло. Добре розігрійте, викладіть цибулю і моркву. Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення. Свинину ретельно вимийте в холодній воді, а потім обсушити паперовими рушниками, нарізати середніми за розміром шматочками, викладіть в казан.
6. Приблизно через 15 хвилин всі інгредієнти добре обсмажаться.
7. Рис рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки.
8. Бульйон заздалегідь підігрійте до гарячого стану.
9. Посоліть, додайте необхідну кількість спецій для плову і чорного меленого перцю. Залийте рис гарячим бульйоном. Казан помістіть в заздалегідь розігріту до 100 градусів духовку і готуйте плов 25-30 хвилин.
10. Після закінчення часу перевірте готовність плову і акуратно вийміть казан з духової шафи.
11. Розсипчастий плов лопаткою акуратно перемішайте, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!