Плов з свинини в казані – 8 рецептів на плиті, на багатті з покроковими фото

Як приготувати смачний плов з курки та свинини в казані

Плов з курки та свинини, приготовані в казані, чудово підійде на сімейний обід або вечерю. Блюдо виходить збалансованим, ароматним і шалено смачним. Приготуйте, і ваші домашні будуть в захваті.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Склад:

Свинина – 400 гр.

Грудка куряча – 400 гр.

Рис довгозерний – 400 гр.

Морква – 2 шт.

Цибуля ріпчаста – 3 шт.

Масло рослинне – 200 мл

Часник – 2 головки

Сіль – за смаком

Лавровий лист – за смаком

Зіра – 1 ст. л.

Барбарис – 1 ст. л.

Перець чорний горошок – за смаком

Вода питна – 400 мл

Процес приготування:

1. Приготуйте всі необхідні інгредієнти для плову з курки та свинини.

2. Курячу грудку ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками.

3. Підготовлене куряче м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками.

4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте середнім за розміром кубиком.

5. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте кубиками. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть цибулю і моркву. Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.

6. Посоліть, додайте необхідну кількість барбарису, зіру, чорний перець горошком і лавровий лист.

7. Свинину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками і викладіть в казан, періодично помішуючи, обсмажте з усіх боків.

8. Потім викладіть куряче м’ясо і ретельно перемішайте.

9. Часник очистіть від лушпиння.

10. В казан до м’яса викладіть часник.

11. Необхідну кількість довгозернистого рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан, рівномірно розподіліть його по всій поверхні за допомогою шумівки. Налийте необхідну кількість води, накрийте казан кришкою, перемістіть його на мінімальний вогонь і готуйте приблизно 35-40 хвилин.

12. Після закінчення часу перевірити готовність рису. Вимкніть вогонь. Приблизно через 10-15 хвилин плов лопаткою акуратно перемішайте, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!