Як приготувати смачний плов з курки та свинини в казані
Плов з курки та свинини, приготовані в казані, чудово підійде на сімейний обід або вечерю. Блюдо виходить збалансованим, ароматним і шалено смачним. Приготуйте, і ваші домашні будуть в захваті.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8
Склад:
Свинина – 400 гр.
Грудка куряча – 400 гр.
Рис довгозерний – 400 гр.
Морква – 2 шт.
Цибуля ріпчаста – 3 шт.
Масло рослинне – 200 мл
Часник – 2 головки
Сіль – за смаком
Лавровий лист – за смаком
Зіра – 1 ст. л.
Барбарис – 1 ст. л.
Перець чорний горошок – за смаком
Вода питна – 400 мл
Процес приготування:
1. Приготуйте всі необхідні інгредієнти для плову з курки та свинини.
2. Курячу грудку ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками.
3. Підготовлене куряче м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками.
4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте середнім за розміром кубиком.
5. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте кубиками. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть цибулю і моркву. Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.
6. Посоліть, додайте необхідну кількість барбарису, зіру, чорний перець горошком і лавровий лист.
7. Свинину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками і викладіть в казан, періодично помішуючи, обсмажте з усіх боків.
8. Потім викладіть куряче м’ясо і ретельно перемішайте.
9. Часник очистіть від лушпиння.
10. В казан до м’яса викладіть часник.
11. Необхідну кількість довгозернистого рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан, рівномірно розподіліть його по всій поверхні за допомогою шумівки. Налийте необхідну кількість води, накрийте казан кришкою, перемістіть його на мінімальний вогонь і готуйте приблизно 35-40 хвилин.
12. Після закінчення часу перевірити готовність рису. Вимкніть вогонь. Приблизно через 10-15 хвилин плов лопаткою акуратно перемішайте, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!