Повітряні сирні пончики на кефірі
З невеликої кількості звичайних продуктів, які завжди є у вашому холодильнику, можна приготувати дуже смачні, пишні та запашні пампушки. Блюдо точно доведеться вам до душі.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 10-12.
Склад:
- Сир – 100 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 1,5-2 склянки
- Цукор – 1/2 склянки
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 1 щіпка.
- Масло рослинне для обсмажування.
Процес приготування:
1. У чашу блендера викладаємо необхідну кількість сиру. Заливаємо його склянкою кефіру і змішуємо інгредієнти до однорідності. Викладаємо масу в глибоку миску.
2. У чашу блендера додаємо половину склянки цукру і вбиваємо пару яєць. Змішуємо масу до однорідності і додаємо до суміші сиру і кефіру.
3. Просіваємо пару склянок борошна через сито кілька разів. Додаємо сіль, соду і борошно в сирно-кефірну масу, поступово замішуючи тісто. За структурою воно має бути трохи густіше, ніж для оладок.
4. Тепер нам знадобиться сотейник або каструля. Наливаємо в ємність велику кількість масла, щоб пончики вільно плавали в ньому. Розігріваємо його до максимуму. Відщипуємо від тесту невеликі шматочки і скачуємо з них кульки розміром з волоський горіх. Кладемо на столову ложку по одній кульці і викладаємо в гаряче масло.
5. Перевертаємо кульки, щоб вони рівномірно подрумянивались. Готові пончики викладаємо на тарілку, на дно якої устеляємо паперовим рушником, з допомогою шумівки. Якщо такого пристосування немає, використовуємо кілька вилок.
6. Остиглі пончики за бажанням можна посипати цукровою пудрою, варенням, сиропом або медом.
Приємного апетиту!