Профітролі – популярні вироби з заварного тіста, що прийшли до нас із французької кухні. Продукт можна наповнювати як солоними, так і солодкими начинками. Частування часто подають на фуршети і урочисті події. Приготуйте їх в домашніх умовах, використовуючи кулінарну збірку з покроковим описом процесу.
Класичні профітролі з заварним кремом в домашніх умовах
М’які і ніжні профітролі з заварним кремом легко приготувати за класичним рецептом. Домашній десерт прикрасить сімейне чаювання або святковий стіл. Беріть на замітку смачну кулінарну ідею.
Інгредієнти на
45 порц.
- Борошно 200 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Вода-1 склянка
- Яйце куряче 4 шт.
- Сіль ⅓ ч. л.
- Для крему:
- Молоко коров’яче 2 склянки
- Яйце куряче 4 шт.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Борошно 60 гр.
- Масло вершкове 120 гр.
- Ванілін за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати профітролі в домашніх умовах за класичним рецептом? Відміряємо необхідну кількість продуктів для тіста. Розм’якшене вершкове масло поділяємо на шматочки.
- Склянку води кип’ятимо в каструлі, після додаємо сіль, шматочки масла і борошно. Продовжуємо тримати продукти на вогні. Активно помішуємо їх до утворення однорідної маси.
- Даємо заготівлі трохи охолонути і по черзі розбиваємо в неї курячі яйця.
- Вимішуємо до отримання ніжного і повітряного тіста.
- Відправляємо продукт в кондитерський мішок.
- Видавлюємо масу на деко, формуючи невеликі профітролі.
- Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
- Даємо свіжої випічки охолонути в духовці.
- Підготуємо продукти для приготування заварного крему.
- Збиваємо яйця з цукром і ваніліном, доповнюємо їх борошном і молоком. Кип’ятимо масу 2 хвилини, регулярно помішуючи.
- У теплу суміш опускаємо шматочки вершкового масла. Збиваємо до його повного розчинення.
- З допомогою кондитерського шприца начиняємо профітролі заварним кремом. Класичні профітролі готові. Подавайте їх до столу, прикрасивши цукровою пудрою.
Несолодкі закусочні профітролі на святковий стіл
Смачні і прості закуски – важлива складова будь-якого святкового столу. Оцініть яскраву ідею приготування профітролей з несолодкої начинкою. Порадуйте своїх близьких або гостей.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 30 шт.
Склад:
- Борошно – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вода – 200 мл
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- крабові Палички – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 120 гр.
- Майонез – за смаком.
- Креветки – 150 гр.
- Сир сирний – 150 гр.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
1. Для тіста кип’ятимо воду в каструлі. Додаємо в нього дрібку солі і шматочки вершкового масла. Розмішуємо до однорідності.
2. Відразу ж відправляємо в суміш просіяне борошно. Вимішуємо продукти до отримання м’якої ніжної маси.
3. Даємо продукту трохи охолонути і розбиваємо в нього курячі яйця. Знову вимішуємо.
4. Розміщуємо тісто в кондитерському пакеті. З його допомогою видавлюємо профітролі на деко з пергаментом.
5. Випікаємо заготівлю 25 хвилин при температурі 200 градусів.Залишаємо остигати в духовці.
6. Тепер займемося начинкою. Вони можуть бути різними. Для першого варіанту натираємо на тертці крабові палички, доуриные яйця і твердий сир. Заправляємо продукти майонезом і розмішуємо.
7. Для другої начинки подрібнюємо креветки з кропом і доповнюємо їх сирним сиром.
8. У колишніх профитролях акуратно зрізаємо кришечку і фаршируємо продукт першої начинкою.
9. Також чинимо і з другої начинкою.
10. Прикрашаємо закуску за смаком і подаємо до святкового столу.
Профітролі з сирним сиром і червоною рибою
Ніжні профітролі з несолодкої начинкою стануть яскравим рішенням для вашого урочистого столу. Спробуйте простий домашній рецепт з червоною рибою і сирним сиром.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 26 шт.
Склад:
- Борошно – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вода – 120 мл
- Молоко – 120 мл
- Яйце – 4 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Риба червона – 200 гр.
- Сир сирний – 400 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Кріп – 1 пучок.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Кип’ятимо воду з молоком. В рідини розтоплюємо вершкове масло і розчиняємо щіпку солі.
2. Прибираємо заготовку з вогню і додаємо в неї борошно і курячі яйця. Вимішуємо до отримання однорідного жидковатого тесту.
3. Розкладаємо тісто невеликими шматочками на деко з пергаментом.
4. Випікаємо профітролі близько 30 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. Залишаємо остигати в духовці.
5. Для начинки, в одній посуді з’єднуємо сирний сир зі спеціями, подрібненим часником і кропом. Вимішуємо продукти.
6. З готових профітролей зрізаємо верхівку.
7. Начиняємо продукт масою з сирного сиру і спецій.
8. Далі розміщуємо шматочки червоної риби.
9. По своєму смаку прикрашаємо частування зеленню.
10. Готово, можна подавати до столу!
Простий і смачний рецепт профітролей з кремом зі згущеним молоком
Яскрава начинка для домашніх профітролей – крем із згущеним молоком. Приготувати його зовсім нескладно. Оцініть простий і швидкий рецепт. Частування стане відмінним приводом зібрати близьких за чаюванням.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 25 шт.
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Вода – 200 мл
Для крему:
- Молоко згущене варене – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
1. Розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього воду і просіяне борошно. Активно розмішуємо масу і тримаємо її на плиті. Даємо тісту охолонути хвилин 20, Потім по одному вмішуємо яйця, щоразу ретельно перемішуючи.
2. Розподіляємо ніжне тісто по деку з пергаментом. Викладаємо суміш чайною ложкою. Випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів. Залишаємо остигати в духовці.
3. В цей час займемося кремом. З’єднуємо вершкове масло зі згущеним молоком. Збиваємо продукти до отримання однорідної маси.
4. Відправляємо крем кондитерський шприц і з його допомогою начиняємо готові профітролі.
5. Простий домашній десерт готовий. Подавайте до столу разом з чаєм.
З профітролі з шоколадним кремом
Ніжні і повітряні профітролі можна приготувати з густим шоколадним кремом. Таке частування підійде для неспішного сніданку за чашкою гарячого чаю або кави. Спробуйте яскравий домашній рецепт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 16 шт.
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вода – 180 гр.
Для крему:
- Крохмаль – 20 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор тростинний – 1 ст. л.
- Молоко згущене – 2 ст. л.
- Кави – 100 мл
- Шоколад гіркий – 100 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для десерту.
2. Кип’ятимо воду в сотейнику і розтоплюємо в ній вершкове масло.
3. Всипаємо в рідину просіяне борошно. Вимішуємо продукти до м’якої однорідної маси.
4. Прибираємо заготовку з плити, даємо їй охолонути і доповнюємо її яєчними жовтками.
5. Знову активно вимішуємо продукт.
6. Розкладаємо тісто по деку з пергаментом.
7. Випікаємо 35 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Залишаємо остигати в духовці.
8. Для крему з’єднуємо яйця, цукор і згущене молоко. Збиваємо продукти до однорідності. Сюди ж вливаємо кави, в якому заздалегідь розчиняємо крохмаль.
9. Доповнюємо крем розтопленим гірким шоколадом. Протираємо заготівлю через дрібне сито.
10. Приєднуємо до крему розм’якшене вершкове масло і коньяк. Збиваємо до однорідної маси.
11. Готові профітролі розрізаємо і між половинками кладемо шоколадний крем.
12. За смаком десерт можна прикрасити шоколадною стружкою і подаємо до столу.
Ледачі профітролі з листкового дріжджового тіста
З профітролі з листкового тіста часто називають ледачими. Це все завдяки простому і швидкому рецептом приготування. Беріть його на замітку для смачного ранкового чаювання.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 15 шт.
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 200 гр.
- Суміш для заварного крему – 200 гр.
- Молоко – 400 мл
Процес приготування:
1. Заздалегідь розморожуємо листкове тісто. Воно має бути еластичним.
2. Далі продукт нарізаємо рівними за розміром квадратами.
3. Для приготування крему готову суміш заливаємо молоком. Ставимо масу на вогонь і варимо її 4 хвилини при активному помішуванні.
4. Квадратики тіста кладемо на деко і випікаємо при температурі 200 градусів до золотистої скоринки. На це може піти близько 20 хвилин.Залишаємо остигати в духовці.
5. Готовий крем відправляємо в шприц.
6. З його допомогою начиняємо листкові профітролі.
7. Простий і смачний десерт для вашого столу готовий. Подавайте його з чаєм.
Прості і швидкі профітролі без начинки
Швидко і просто приготувати профітролі в домашніх умовах, можна без додавання начинки. Борошняний продукт порадує своєю м’якістю і ніжним смаком. Подавайте до чаю або використовуйте для формування холодних закусок.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 12 шт.
Склад:
- Борошно – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вода – 200 мл
- Яйце – 4 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування профітролей.
2. Вливаємо в металевий посуд воду. Додаємо до неї сіль і шматочки вершкового масла.
3. Ставимо заготовку на плиту і кип’ятимо вміст.
4. Прибираємо продукт з вогню і втручається в нього борошно, слідом розбиваємо курячі яйця.
5. Вимішуємо масу до м’якого однорідного тесту.
6. Викладаємо тісто порціями на деко з пергаментом. Випікаємо 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.Залишаємо остигати в духовці.
7. Прості домашні профітролі без начинки готові. Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу!
Як спекти профітролі з збитими вершками в духовці?
Солодкі профітролі з збитими вершками – це просте і смачне частування для вашого столу. Десерт підійде як для домашнього чаювання, так і для фуршетного меню. Порадуйте своїх близьких.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 15 шт.
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Вода – 200 мл
- Масло вершкове – 120 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Вершки жирні – 200 гр.
- цукрова Пудра – 100 гр.
- Шоколад – для прикраси.
Процес приготування:
1. У сотейник занурюємо воду, вершкове масло і сіль. Кип’ятимо вміст на помірному вогні.
2. Після кипіння і розчинення масла, опускаємо в масу просіяне борошно. Активно вимішуємо заготівлю близько 3-4 хвилин і знімаємо з плити.
3. Даємо продукту трохи охолонути і розбиваємо в нього яйця.
4. Робимо це по черзі. Ретельно вимішуємо вміст після додавання кожного яйця.
5. Маса повинна вийти ніжною і однорідною.
6. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо заварне тісто на деко з пергаментом.
7. Випікаємо профітролі 10 хвилин при температурі 220 градусів.Залишаємо остигати в духовці.
8. Жирні вершки активно збиваємо з цукровою пудрою, після чого розміщуємо їх у кондитерський шприц.
9. Начиняємо випічку збитими вершками.
10. Прикрашаємо десерт розтопленим шоколадом і подаємо до столу. Готово!
Покроковий рецепт приготування профітролей з паштетом
Поживні профітролі для святкового столу або фуршету можна приготувати з начинкою з паштету. Ніжне частування приємно здивує ваших близьких або гостей. Спробуйте!
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 12 шт.
Склад:
- Борошно – 80 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вода – 120 мл
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
Для паштету:
- Печінка куряча – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вершки – 50 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- мускатний Горіх – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У сотейнику кип’ятимо воду з дрібкою солі. Сюди занурюємо вершкове масло.
2. Після того, як масло розтане, додаємо просіяне борошно. Інтенсивно вимішуємо масу кілька хвилин і прибираємо з вогню.
3. Тісто має бути м’яким і однорідним. Даємо йому трохи охолонути.
4. Далі розбиваємо в заготовку курячі яйця.
5. Ретельно вимішуємо вміст.
6. Готове тісто порційно викладаємо на деко з пергаментом. Випікаємо продукт 20 хвилин при температурі 180 градусів.Залишаємо остигати в духовці.
7. Для домашнього паштету обсмажуємо цибулю в рослинній олії. Сюди ж відправляємо і шматочки курячої печінки.
8. Після обжарювання доповнюємо продукти вершками, сіллю і спеціями. Тушкуємо масу близько 3-5 хвилин.
9. Далі в заготовку кладемо вершкове масло. Збиваємо блендером до отримання ніжного паштету.
10. Готові профітролі виймаємо з духовки.
11. Акуратно зрізаємо з них верхівки.
12. Начиняємо продукт курячим паштетом.
13. Закриваємо начинку кришкою і перекладаємо частування на сервірувальну тарілку. Можна подавати до столу!
Дуже смачні профітролі з сьомгою і вершковим сиром
Яскрава і смачна начинка для домашніх профітролей – слабосолона сьомга і ніжний вершковий сир. Закуска порадує простим кулінарним процесом і привабливим зовнішнім виглядом. Підходить для святкового столу.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 20 шт.
Склад:
- Борошно – 80 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вода – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Сьомга слабосолона – 250 гр.
- Сир вершковий – 200 гр.
- Сметана – 100 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти.
2. Для приготування тіста кип’ятимо воду і занурюємо в нього дрібку солі і масло. Кип’ятимо суміш до придбання однорідного складу.
3. Далі просіваємо в суміш борошно. Тримаємо на плиті і продовжуємо активно помішувати до розбивання грудок.
4. У остиглий продукт розбиваємо курячі яйця. Знову вимішуємо до однорідності.
5. Розміщуємо тісто в кондитерському пакеті. З його допомогою розподіляємо профітролі по деку з пергаментом.
6. Випікаємо частування 20 хвилин при температурі 200 градусів.Залишаємо остигати в духовці.
7. Для начинки розмішуємо вершковий сир зі сметаною.
8. Зрізаємо з профітролей кришечку і наповнюємо їх кремом зі сметани та сиру.
9. Накриваємо начинку перевернутої кришечкою.
10. На неї викладаємо гарно сформовані рибні шматочки.
11. Холодна закуска для вашого столу з сьомгою і вершковим сиром готова. Пригощайтеся.