Профітролі класичні – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Профітролі – популярні вироби з заварного тіста, що прийшли до нас із французької кухні. Продукт можна наповнювати як солоними, так і солодкими начинками. Частування часто подають на фуршети і урочисті події. Приготуйте їх в домашніх умовах, використовуючи кулінарну збірку з покроковим описом процесу.

Класичні профітролі з заварним кремом в домашніх умовах

М’які і ніжні профітролі з заварним кремом легко приготувати за класичним рецептом. Домашній десерт прикрасить сімейне чаювання або святковий стіл. Беріть на замітку смачну кулінарну ідею.

Інгредієнти на
45 порц.

  • Борошно 200 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Вода-1 склянка
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Сіль ⅓ ч. л.
  • Для крему:
  • Молоко коров’яче 2 склянки
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Борошно 60 гр.
  • Масло вершкове 120 гр.
  • Ванілін за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати профітролі в домашніх умовах за класичним рецептом? Відміряємо необхідну кількість продуктів для тіста. Розм’якшене вершкове масло поділяємо на шматочки.
  2. Склянку води кип’ятимо в каструлі, після додаємо сіль, шматочки масла і борошно. Продовжуємо тримати продукти на вогні. Активно помішуємо їх до утворення однорідної маси.
  3. Даємо заготівлі трохи охолонути і по черзі розбиваємо в неї курячі яйця.
  4. Вимішуємо до отримання ніжного і повітряного тіста.
  5. Відправляємо продукт в кондитерський мішок.
  6. Видавлюємо масу на деко, формуючи невеликі профітролі.
  7. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
  8. Даємо свіжої випічки охолонути в духовці.
  9. Підготуємо продукти для приготування заварного крему.
  10. Збиваємо яйця з цукром і ваніліном, доповнюємо їх борошном і молоком. Кип’ятимо масу 2 хвилини, регулярно помішуючи.
  11. У теплу суміш опускаємо шматочки вершкового масла. Збиваємо до його повного розчинення.
  12. З допомогою кондитерського шприца начиняємо профітролі заварним кремом. Класичні профітролі готові. Подавайте їх до столу, прикрасивши цукровою пудрою.

Несолодкі закусочні профітролі на святковий стіл

Смачні і прості закуски – важлива складова будь-якого святкового столу. Оцініть яскраву ідею приготування профітролей з несолодкої начинкою. Порадуйте своїх близьких або гостей.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 30 шт.

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • крабові Палички – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Креветки – 150 гр.
  • Сир сирний – 150 гр.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

1. Для тіста кип’ятимо воду в каструлі. Додаємо в нього дрібку солі і шматочки вершкового масла. Розмішуємо до однорідності.

2. Відразу ж відправляємо в суміш просіяне борошно. Вимішуємо продукти до отримання м’якої ніжної маси.

3. Даємо продукту трохи охолонути і розбиваємо в нього курячі яйця. Знову вимішуємо.

4. Розміщуємо тісто в кондитерському пакеті. З його допомогою видавлюємо профітролі на деко з пергаментом.

5. Випікаємо заготівлю 25 хвилин при температурі 200 градусів.Залишаємо остигати в духовці.

6. Тепер займемося начинкою. Вони можуть бути різними. Для першого варіанту натираємо на тертці крабові палички, доуриные яйця і твердий сир. Заправляємо продукти майонезом і розмішуємо.

7. Для другої начинки подрібнюємо креветки з кропом і доповнюємо їх сирним сиром.

8. У колишніх профитролях акуратно зрізаємо кришечку і фаршируємо продукт першої начинкою.

9. Також чинимо і з другої начинкою.

10. Прикрашаємо закуску за смаком і подаємо до святкового столу.

Профітролі з сирним сиром і червоною рибою

Ніжні профітролі з несолодкої начинкою стануть яскравим рішенням для вашого урочистого столу. Спробуйте простий домашній рецепт з червоною рибою і сирним сиром.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 26 шт.

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 120 мл
  • Молоко – 120 мл
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Риба червона – 200 гр.
  • Сир сирний – 400 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Кип’ятимо воду з молоком. В рідини розтоплюємо вершкове масло і розчиняємо щіпку солі.

2. Прибираємо заготовку з вогню і додаємо в неї борошно і курячі яйця. Вимішуємо до отримання однорідного жидковатого тесту.

3. Розкладаємо тісто невеликими шматочками на деко з пергаментом.

4. Випікаємо профітролі близько 30 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. Залишаємо остигати в духовці.

5. Для начинки, в одній посуді з’єднуємо сирний сир зі спеціями, подрібненим часником і кропом. Вимішуємо продукти.

6. З готових профітролей зрізаємо верхівку.

7. Начиняємо продукт масою з сирного сиру і спецій.

8. Далі розміщуємо шматочки червоної риби.

9. По своєму смаку прикрашаємо частування зеленню.

10. Готово, можна подавати до столу!

Простий і смачний рецепт профітролей з кремом зі згущеним молоком

Яскрава начинка для домашніх профітролей – крем із згущеним молоком. Приготувати його зовсім нескладно. Оцініть простий і швидкий рецепт. Частування стане відмінним приводом зібрати близьких за чаюванням.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 25 шт.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Вода – 200 мл

Для крему:

  • Молоко згущене варене – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

1. Розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього воду і просіяне борошно. Активно розмішуємо масу і тримаємо її на плиті. Даємо тісту охолонути хвилин 20, Потім по одному вмішуємо яйця, щоразу ретельно перемішуючи.

2. Розподіляємо ніжне тісто по деку з пергаментом. Викладаємо суміш чайною ложкою. Випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів. Залишаємо остигати в духовці.

3. В цей час займемося кремом. З’єднуємо вершкове масло зі згущеним молоком. Збиваємо продукти до отримання однорідної маси.

4. Відправляємо крем кондитерський шприц і з його допомогою начиняємо готові профітролі.

5. Простий домашній десерт готовий. Подавайте до столу разом з чаєм.

З профітролі з шоколадним кремом

Ніжні і повітряні профітролі можна приготувати з густим шоколадним кремом. Таке частування підійде для неспішного сніданку за чашкою гарячого чаю або кави. Спробуйте яскравий домашній рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 16 шт.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вода – 180 гр.

Для крему:

  • Крохмаль – 20 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор тростинний – 1 ст. л.
  • Молоко згущене – 2 ст. л.
  • Кави – 100 мл
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Коньяк – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для десерту.

2. Кип’ятимо воду в сотейнику і розтоплюємо в ній вершкове масло.

3. Всипаємо в рідину просіяне борошно. Вимішуємо продукти до м’якої однорідної маси.

4. Прибираємо заготовку з плити, даємо їй охолонути і доповнюємо її яєчними жовтками.

5. Знову активно вимішуємо продукт.

6. Розкладаємо тісто по деку з пергаментом.

7. Випікаємо 35 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Залишаємо остигати в духовці.

8. Для крему з’єднуємо яйця, цукор і згущене молоко. Збиваємо продукти до однорідності. Сюди ж вливаємо кави, в якому заздалегідь розчиняємо крохмаль.

9. Доповнюємо крем розтопленим гірким шоколадом. Протираємо заготівлю через дрібне сито.

10. Приєднуємо до крему розм’якшене вершкове масло і коньяк. Збиваємо до однорідної маси.

11. Готові профітролі розрізаємо і між половинками кладемо шоколадний крем.

12. За смаком десерт можна прикрасити шоколадною стружкою і подаємо до столу.

Ледачі профітролі з листкового дріжджового тіста

З профітролі з листкового тіста часто називають ледачими. Це все завдяки простому і швидкому рецептом приготування. Беріть його на замітку для смачного ранкового чаювання.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 15 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове – 200 гр.
  • Суміш для заварного крему – 200 гр.
  • Молоко – 400 мл

Процес приготування:

1. Заздалегідь розморожуємо листкове тісто. Воно має бути еластичним.

2. Далі продукт нарізаємо рівними за розміром квадратами.

3. Для приготування крему готову суміш заливаємо молоком. Ставимо масу на вогонь і варимо її 4 хвилини при активному помішуванні.

4. Квадратики тіста кладемо на деко і випікаємо при температурі 200 градусів до золотистої скоринки. На це може піти близько 20 хвилин.Залишаємо остигати в духовці.

5. Готовий крем відправляємо в шприц.

6. З його допомогою начиняємо листкові профітролі.

7. Простий і смачний десерт для вашого столу готовий. Подавайте його з чаєм.

Прості і швидкі профітролі без начинки

Швидко і просто приготувати профітролі в домашніх умовах, можна без додавання начинки. Борошняний продукт порадує своєю м’якістю і ніжним смаком. Подавайте до чаю або використовуйте для формування холодних закусок.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 12 шт.

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування профітролей.

2. Вливаємо в металевий посуд воду. Додаємо до неї сіль і шматочки вершкового масла.

3. Ставимо заготовку на плиту і кип’ятимо вміст.

4. Прибираємо продукт з вогню і втручається в нього борошно, слідом розбиваємо курячі яйця.

5. Вимішуємо масу до м’якого однорідного тесту.

6. Викладаємо тісто порціями на деко з пергаментом. Випікаємо 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.Залишаємо остигати в духовці.

7. Прості домашні профітролі без начинки готові. Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу!

Як спекти профітролі з збитими вершками в духовці?

Солодкі профітролі з збитими вершками – це просте і смачне частування для вашого столу. Десерт підійде як для домашнього чаювання, так і для фуршетного меню. Порадуйте своїх близьких.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 15 шт.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вершки жирні – 200 гр.
  • цукрова Пудра – 100 гр.
  • Шоколад – для прикраси.

Процес приготування:

1. У сотейник занурюємо воду, вершкове масло і сіль. Кип’ятимо вміст на помірному вогні.

2. Після кипіння і розчинення масла, опускаємо в масу просіяне борошно. Активно вимішуємо заготівлю близько 3-4 хвилин і знімаємо з плити.

3. Даємо продукту трохи охолонути і розбиваємо в нього яйця.

4. Робимо це по черзі. Ретельно вимішуємо вміст після додавання кожного яйця.

5. Маса повинна вийти ніжною і однорідною.

6. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо заварне тісто на деко з пергаментом.

7. Випікаємо профітролі 10 хвилин при температурі 220 градусів.Залишаємо остигати в духовці.

8. Жирні вершки активно збиваємо з цукровою пудрою, після чого розміщуємо їх у кондитерський шприц.

9. Начиняємо випічку збитими вершками.

10. Прикрашаємо десерт розтопленим шоколадом і подаємо до столу. Готово!

Покроковий рецепт приготування профітролей з паштетом

Поживні профітролі для святкового столу або фуршету можна приготувати з начинкою з паштету. Ніжне частування приємно здивує ваших близьких або гостей. Спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 12 шт.

Склад:

  • Борошно – 80 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вода – 120 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для паштету:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вершки – 50 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У сотейнику кип’ятимо воду з дрібкою солі. Сюди занурюємо вершкове масло.

2. Після того, як масло розтане, додаємо просіяне борошно. Інтенсивно вимішуємо масу кілька хвилин і прибираємо з вогню.

3. Тісто має бути м’яким і однорідним. Даємо йому трохи охолонути.

4. Далі розбиваємо в заготовку курячі яйця.

5. Ретельно вимішуємо вміст.

6. Готове тісто порційно викладаємо на деко з пергаментом. Випікаємо продукт 20 хвилин при температурі 180 градусів.Залишаємо остигати в духовці.

7. Для домашнього паштету обсмажуємо цибулю в рослинній олії. Сюди ж відправляємо і шматочки курячої печінки.

8. Після обжарювання доповнюємо продукти вершками, сіллю і спеціями. Тушкуємо масу близько 3-5 хвилин.

9. Далі в заготовку кладемо вершкове масло. Збиваємо блендером до отримання ніжного паштету.

10. Готові профітролі виймаємо з духовки.

11. Акуратно зрізаємо з них верхівки.

12. Начиняємо продукт курячим паштетом.

13. Закриваємо начинку кришкою і перекладаємо частування на сервірувальну тарілку. Можна подавати до столу!

Дуже смачні профітролі з сьомгою і вершковим сиром

Яскрава і смачна начинка для домашніх профітролей – слабосолона сьомга і ніжний вершковий сир. Закуска порадує простим кулінарним процесом і привабливим зовнішнім виглядом. Підходить для святкового столу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 20 шт.

Склад:

  • Борошно – 80 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Сьомга слабосолона – 250 гр.
  • Сир вершковий – 200 гр.
  • Сметана – 100 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти.

2. Для приготування тіста кип’ятимо воду і занурюємо в нього дрібку солі і масло. Кип’ятимо суміш до придбання однорідного складу.

3. Далі просіваємо в суміш борошно. Тримаємо на плиті і продовжуємо активно помішувати до розбивання грудок.

4. У остиглий продукт розбиваємо курячі яйця. Знову вимішуємо до однорідності.

5. Розміщуємо тісто в кондитерському пакеті. З його допомогою розподіляємо профітролі по деку з пергаментом.

6. Випікаємо частування 20 хвилин при температурі 200 градусів.Залишаємо остигати в духовці.

7. Для начинки розмішуємо вершковий сир зі сметаною.

8. Зрізаємо з профітролей кришечку і наповнюємо їх кремом зі сметани та сиру.

9. Накриваємо начинку перевернутої кришечкою.

10. На неї викладаємо гарно сформовані рибні шматочки.

11. Холодна закуска для вашого столу з сьомгою і вершковим сиром готова. Пригощайтеся.