Пшенична каша на молоці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати пшеничну кашу на молоці та воді?

Навіть якщо ви любите тільки молочні каші, спробуйте такий метод приготування. Спочатку варимо крупу до напівготовності у воді, а вже потім додаємо молоко і доводимо кашу до потрібного ступеня м’якості. При такому способі крупа виходить ніжною, а молочна насиченість анітрохи не знижується.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Крупа пшенична – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Крупу добре промиваємо в чистій воді, щоб видалити всі домішки і пил.

2. Поміщаємо пшеничку в каструлю, заливаємо водою, ставимо на плиту. Доводимо до кипіння. Пінку з поверхні знімаємо. Варимо при помішуванні десять хвилин. Додаємо сіль за смаком.

3. Вливаємо молоко, перемішуємо і нагріваємо до кипіння. Прикриваємо кришкою і варимо кашу протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин до готовності. Періодично відкриваємо кришку і помішуємо, щоб не було пригорання.

4. Готову кашу закриваємо кришкою, закутуємо ковдрою і залишаємо «відпочивати» на десять хвилин.

5. Подаємо в гарячому вигляді з шматочком вершкового масла.

Приємного апетиту!