Як приготувати пшеничну кашу на молоці та воді?
Навіть якщо ви любите тільки молочні каші, спробуйте такий метод приготування. Спочатку варимо крупу до напівготовності у воді, а вже потім додаємо молоко і доводимо кашу до потрібного ступеня м’якості. При такому способі крупа виходить ніжною, а молочна насиченість анітрохи не знижується.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Крупа пшенична – 1 склянка
- Молоко – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Крупу добре промиваємо в чистій воді, щоб видалити всі домішки і пил.
2. Поміщаємо пшеничку в каструлю, заливаємо водою, ставимо на плиту. Доводимо до кипіння. Пінку з поверхні знімаємо. Варимо при помішуванні десять хвилин. Додаємо сіль за смаком.
3. Вливаємо молоко, перемішуємо і нагріваємо до кипіння. Прикриваємо кришкою і варимо кашу протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин до готовності. Періодично відкриваємо кришку і помішуємо, щоб не було пригорання.
4. Готову кашу закриваємо кришкою, закутуємо ковдрою і залишаємо «відпочивати» на десять хвилин.
5. Подаємо в гарячому вигляді з шматочком вершкового масла.
Приємного апетиту!