Пишний дріжджовий пиріг з брусницею в духовці
Чудовий і ароматний пиріг, приготований за всіма традиціями. Дріжджова випічка в тандемі зі свіжими ягодами завжди дає чудовий результат. Ваші близькі і друзі будуть задоволені частуванням.
Час готування: 180 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 280 гр.
 - Яйце куряче – 1 шт.
 - Цукор – 60 гр.
 - Сіль – 0,2 ч. л.
 - Масло вершкове – 40 гр.
 - Дріжджі сухі – 3 гр.
 - Молоко – 150 мл
 - Масло рослинне – 2 ст. л.
 - Для начинки:
 - Цукор – 100 гр.
 - Брусниця – 140 гр.
 - Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
 
Процес приготування:
1. Дріжджі змішайте з чайною ложкою цукру і теплим молоком, залиште суміш на 15-20 хвилин.
2. Окремо в мисці змішайте яйце з сіллю і цукром. Потім додайте в збите яйце дріжджову масу і добре перемішайте.
3. Рідку масу змішайте з просіяним борошном і замісіть однорідне тісто.
4. В кінці замісу додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло, вимішуйте тісто руками, періодично змащеними олією. У результаті повинно вийти м’яке і не липке тісто.
5. Залиште тісто в теплому місці для підйому на 60-80 хвилин.
6. Коли тісто буде готове, обімніть його руками і розділіть на дві нерівні частини.
7. З більшої частини тесту розкачайте круглу основу для пирога і викладіть її у форму, зробіть невеликі бортики. Прикрийте форму харчовою плівкою і залиште тісто на 20 хвилин.
8. Приготуйте начинку. Змішайте брусницю з крохмалем і цукром. Отриману суміш викладіть на основу з дріжджового тіста.
9. Меншу частину тіста розкачати в круглий пласт, зробіть на ньому надрізи і помістіть його зверху на начинку. Скріпіть краю верхнього і нижнього шарів тіста.
10. Випікайте пиріг у духовці при 190 градусах 18-20 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою, потім остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!












