Як приготувати пиріг з замороженої чорної смородини?
В зимовий період заморожені ягоди дозволять вам швидко приготувати смачну випічку до чаю. Ароматний і соковитий пиріг вийде з замороженої чорної смородини.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- цукрова Пудра – для посипання.
- Для начинки:
- чорна Смородина заморожена – 250 гр.
- Молоко згущене – 70 мл
- Молоко – 60 мл
- Крохмаль картопляний – 20 гр.
Процес приготування:
1. У миску просіяти борошно, всипте цукор і натріть заморожене вершкове масло на тертці. Змішайте ці інгредієнти руками.
2. Додайте в миску яйце, перемішайте. Якщо тісто погано збирається у грудку, то додайте пару столових ложок крижаної води.
3. Тісто розкачати в круглий коржик, перекладіть його у форму, зробити бортики і наколіть його виделкою. Приберіть заготовку в холодильник на півгодини.
4. Заморожену чорну смородину викладіть в ситечко і розморозьте її.
5. Приготуйте заливку. Змішайте згущене молоко, крохмаль і звичайне молоко.
6. Дістаньте форму з тестом з холодильника. Викладіть ягоди і влийте заливку. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 200 градусів 30 хвилин.
7. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою, остудіть і можна подавати його на стіл.
Приємного апетиту!