Пиріг з чорною смородиною – 8 рецептів в духовці з фото покроково

Як приготувати пиріг з замороженої чорної смородини?

В зимовий період заморожені ягоди дозволять вам швидко приготувати смачну випічку до чаю. Ароматний і соковитий пиріг вийде з замороженої чорної смородини.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • цукрова Пудра – для посипання.
  • Для начинки:
  • чорна Смородина заморожена – 250 гр.
  • Молоко згущене – 70 мл
  • Молоко – 60 мл
  • Крохмаль картопляний – 20 гр.

Процес приготування:

1. У миску просіяти борошно, всипте цукор і натріть заморожене вершкове масло на тертці. Змішайте ці інгредієнти руками.

2. Додайте в миску яйце, перемішайте. Якщо тісто погано збирається у грудку, то додайте пару столових ложок крижаної води.

3. Тісто розкачати в круглий коржик, перекладіть його у форму, зробити бортики і наколіть його виделкою. Приберіть заготовку в холодильник на півгодини.

4. Заморожену чорну смородину викладіть в ситечко і розморозьте її.

5. Приготуйте заливку. Змішайте згущене молоко, крохмаль і звичайне молоко.

6. Дістаньте форму з тестом з холодильника. Викладіть ягоди і влийте заливку. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 200 градусів 30 хвилин.

7. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою, остудіть і можна подавати його на стіл.

Приємного апетиту!